PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA ZBOG DEBAKLA U NEW YORKU: „Toliko o kredibilitetu Lagumdžije koji se kao slatko smije, ali i ministra…“

Ona tvrdi da je Guterresovo pismo otišlo u medije, ali ne i na adresu člana Predsjedništva BiH. 

  • Politika

  • 21. Jul. 2023  

  • 9

Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH, tražila je od generalnog sekretara Antonija Guterresa da se iz UN-a dostavi odluka Vijeća sugurnosti UN-a o imenovanju njemačkog diplomate Christiana Schmidta na mjesto visokog predstavnika u BiH. Odgovor je stigao, ali onaj najgori po Dodikov režim.

-Pismo je, po svemu sudeći, stalni predstavnik BiH pri UN Zlatko Lagumdžija dostavio medijima, dok je adresu srpskog člana Predsjedništva zaboravio. Ovo predstavlja njihov odnos prema BiH i njenim institucijama ali, kako stvari stoje, i prema generalnom sekretaru UN, kaže delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

"Navikli su da manipulišu, jer samo kroz manipulaciju uspijevaju da održe lažnu sliku o sebi. Trebalo bi obavijestiti i generalnog sekretara UN direktno, ne preko Misije BiH, kako se poigravaju s njegovim pismom", kazala je Bursać.

Ona tvrdi da je Guterresovo pismo otišlo u medije, ali ne i na adresu člana Predsjedništva BiH. 

„Toliko o kredibilitetu Lagumdžije koji se kao slatko smije, ali i ministra inostranih poslova. Oni su očigledno i Guterresa stavili pod embargo, a ne samo srpskog člana Predsjedništva", kazala je Bursać za Srnu.

Lagumdžija je ranije kazao da je Guterresovo pismo odmah poslao u Ministarstvo vanjskih poslova BiH te da pretpostavlja da ga je ono proslijedilo u Predsjedništvo BiH. Kako je na tom putu završilo u medijima, Lagumdžija kaže da ne zna.

Podsjetimo, "Slobodna Bosna" jučer rano ujutro izvijestila je o odgovoru Željki Cvijanović iz UN-a, koji potvrđuje kako je Christian Schmidt legalno izabrani visoki predstavnik u BiH.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...