VAŽNE VIJESTI ZA DIJASPORU: Wizz Air ukida još jednu bazu u BiH i obustavlja letove na nekoliko destinacija…

Iz ove kompanije najavili su raspoređivanje novih aviona u Tiranu, Skoplje i Beograd te pokretanje novih linija prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Poljskoj, Grčkoj, Španiji i mnogim drugim zemljama.

  • Ekonomija

  • 21. Jul. 2023  

  • 1

Wizz Air potvrđuje da planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta svojih letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u septembru ove godine svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže, saopćeno je iz Wizz Aira.

Iz ove aviokompanije pojasnili su pomenutui odluku donijeli zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te da bi iskoristio prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom.

-Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena, navodi se, između ostalog, u saopćenju.

Ovo faktički znači ukidanje baze Wizz Aira, jer će oba bazna aviona biti izmještena sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

-Putnici zahvaćeni ovim promjenama će biti obaviješteni putem e-maila i imat će mogućnost izbora između povrata 120 posto originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100 posto gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta. Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira – navode iz Wizz Aira.

Iz ove kompanije najavili su raspoređivanje novih aviona u Tiranu, Skoplje i Beograd te pokretanje novih linija prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Poljskoj, Grčkoj, Španiji i mnogim drugim zemljama.

-Izazovno makroekonomsko okruženje, kao i komplikovani vremenski uslovi u regiji, poput čestih magli koje značajno utječu na operativne performanse, nažalost, onemogućili su nam da održavamo veliku mrežu letova sa tuzlanskog aerodroma i baziramo naše avione tamo. Izvinjavamo se našim putnicima za neugodnosti koje će ovo izazvati. Sada nam je prioritet osigurati da svi pogođeni putnici budu direktno kontaktirani s jasnim savjetima o njihovim opcijama i se pobrinuti o kolegama i posadi u Tuzli. Privilegovani smo što u Tuzli imamo visoko profesionalan i predan tim te se trudimo da svi oni dobiju prilike u drugim Wizz Air bazama. Wizz Air nastavlja letjeti na devet linija sa bh. aerodroma Sarajevo, Tuzla i Banja Luka, navodi Roland Tischner, direktor za upravljanje i operativne poslove Wizz Aira Mađarska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...