U PUTINOVIM REDOVIMA „VRIŠTE“ NAKON EKSPLOZIJA U CENTRU MOSKVE: „Ovo je terorizam, pogledajte šta su gađali…“

Prema Tassu, dron je pogodio visoku poslovnu zgradu na aveniji Lukačevaa, a na Aveniji Komsomolski, koja ide kroz centar Moskve, pronađeni su ostaci drona.

  • Svijet

  • 24. Jul. 2023  24. Jul. 2023

  • 0

Rusija je saopćila da je neutralizirala dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad Moskve u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, a da se jedna srušila u blizini zgrade ministarstva odbrane u središtu grada.

Tass javlja da se jedan dron srušio u aveniji Komsomolski, u blizini zgrade ministarstva, dok je drugi udario u poslovnu zgradu u ulici Lihačeva uz jednu od najvažnijih moskovskih obilaznica.

RIA Novosti su objavile snimku zgrade poslovnog centra s vidljivim oštećenjima na vrhu nebodera. Sve prilazne ceste su zatvorene nakon incidenta. Moskva i njezina okolica se nalaze oko 500 kilometara od ukrajinske granice, ali su ove godine nekoliko puta bili meta bespilotnih letjelica.

Rusija je u noći na ponedjeljak gađala skladište žita u Odesi, a lokalne vlasti na Krimu izvijestile su da je pogođeno rusko skladište municije.

Ukrajinsko južno vojno zapovjedništvo u ponedjeljak je na društvenim mrežama objavilo da je u ruskom napadu bespilotnim letjelicama na južnu ukrajinsku luku Odesu uništeno skladište žita te da su ranjena četvorica lučkih radnika.

Prema preliminarnim informacijama, u napadima su uništene tri bespilotne letjelice, saopćilo je zapovjedništvo.

Rusko skladište municije u Džankoju na Krimu pogođeno je rano u ponedjeljak, a ruske snage protuzračne odbrane presrele su 11 bespilotnih letjelica iznad tog područja, rekao je proruski dužnosnik.

Sergej Aksjonov, guverner Krimskog poluotoka koji je Moskva anektirala 2014. godine, također je rekao da je na tom području oštećena stambena zgrada.

U napadima dronovima na Moskvu pogođene su dvije nestambene zgrade u Moskvi u ponedjeljak ujutro u 4 sata, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Telegramu, javlja CNN.

Sobjanin tvrdi da nije bilo ozbiljne štete niti žrtava u napadu.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je ustvrdilo da su dvije ukrajinske bespilotne letjelice 'potisnute' i 'srušene' u Moskvi.

- U ponedjeljak u 4 sata ujutro spriječen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad s dvije bespilotne letjelice na objekte na teritoriju Moskve. Potisnute su sredstvima elektronskog ratovanja i potisnute, dodalo je ministarstvo.

Prema Tassu, dron je pogodio visoku poslovnu zgradu na aveniji Lukačevaa, a na Aveniji Komsomolski, koja ide kroz centar Moskve, pronađeni su ostaci drona.

-Napad dronovima na Moskvu predstavlja akt međunarodnog terorizma, kazala je portparolka ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...