DRAMATIČNO U NOVOM SADU: Građani na barikadama, pokušavaju ući u zgradu Skupštine, ima povrijeđenih…

Aktivisti pokušavaju da uđu u zgradu Skupštine

  • Regija

  • 01. Avg. 2023  

  • 2

U Novom Sadu u 9 sati počeo je protest ispred zgrade Skupštine grada, u kojoj će se danas pred odbornicima naći i Odluka o izradi Plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu Riječne flotile i Ribarskog ostrva u Novom Sadu. Odbornici će danas dati zeleno svjetlo za izgradnju “Novog Sada na vodi”, čime će biti zakucan “posljednji ekser” na višegodišnju borbu Novosađana protiv urbicida koji je obilježio deceniju Vučićeve vlasti.

Jedan aktivista oboren niz stepenište, kako javlja reporterka Nova.rs, u nagurivanju sa obezbjeđenjem, na samom ulazu u skupštinsku zgradu, jedan od aktivista oboren je niz stepenište. 

Aktivisti pokušavaju da uđu u zgradu Skupštine

Aktivisti, među kojima se i poslanici "Zajedno" pokušavaju da uđu u Skupštinu grada kako bi prisustvovali sjednici koja počinje u 10 sati, a koja će danas dati zeleno svjetlo projektu "Novi Sad na vodi". 

Na ulazu u Skupštinu je obezbjeđenje koje ne dozvoljava da da uđu u zgradu, iako je u pitanju javna sjednica.

Članovi Zajedno su podnijeli zvaničan zahtjev za prisustvo, uprkos tome oni ne mogu u zgradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...