POVREDA ZAUSTAVILA POBJEDNIČKI POHOD: Nerman Fatić je bio pred pobjedom karijere, dobio prvi set, a onda zbog povrede leđa predao meč

Naš reprezentativac je otišao u svlačionicu u pratnji ljekara, vratio se nakon desetak minuta teško hodajući.

  • Sport

  • 05. Avg. 2023  05. Avg. 2023

  • 0

Nerman Fatić se nije uspio plasirati u finale teniskog ITF turnira u San Marinu! Na putu do najvećeg uspjeha karijere zaustavila ga je povreda leđa u drugom setu polufinalnog meča protiv Talijana Andrea Pellegrina.

Bosanskohercegovački teniser sjajnom igrom osvojio je prvi set sa 6-3. U drugom setu imao je nekoliko prilika za brejk i sve ukazivalo da će uspješno okončati set i dobiti meč. Međutim, u sedmom gemu kod rezultata 3-3 nakon jedne vraćene loptice ostao stajati na mjestu sa bolnim grčem na licu.

Naš reprezentativac je otišao u svlačionicu u pratnji ljekara, vratio se nakon desetak minuta teško hodajući. U dva naredna gema nije bio u stanju kretati se na terenu, pa je Pellegrino bez otpore dobio drugi set. Na početku trećeg seta, Nerman Fatić je trpio vidne bolove i predao meč, te je uz dosta problema i apaluz publike napustio teren.

alt

Gotovo je sigurno da naš reprezentativac neće biti u stanju nastupiti ni u polufinalu igre parova sa partnerom Roman Adres Burruchagom koje je večeras trebalo biti odigrano i gdje su također imali velike izglede za plasman u finale.

Treba se samo nadati da povreda Nermana Fatića nije previše teška i da neće poremetiti njegove planove, pogotovo onaj najvažniji-nastup na US Openu krajem ovog mjeseca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...