"NIJE MU TO PRVI PUT": Vlasnik plaže u Utjehi izbacio porodicu zbog burkinija, njegov bivši radnik otkrio sve detalje incidenta

"Bio sam prisutan kada je izbacio još jednu porodicu muslimana. Nije se ponašao tako bezobrazno kao što je na onom snimku, ali ih je istjerao. Nije mu prvi put da izbacuje muslimanske porodice", priča D. M.

  • Regija

  • 09. Avg. 2023  

  • 2

Prije nekoliko dana ponašanje vlasnika bara i plaže u blizini Utjehe u Crnoj Gori zgrozilo je javnost. Naime, on se raspravljao sa ženom i izbacio je sa plaže zato što se kupala u hidžabu.

Međutim, ovo nije jedini slučaj bahatog ponašanja ovog čovjeka. Pored toga što umije da bude neljubazan prema gostima, on je nedavno nalupao šamare svom radniku. Bar tako tvrdi taj radnik.

Mladić D. M. (21) iz Srbije kaže da je 3. jula počeo da radi kod D. Đ. inače vlasnika “Rocky Beacha” u Utjehi.

"Isplatu za prvi mjesec sam trebao da dobijem 3. avgusta, poslije 20 dana rada mi je dao 500 evra, a ostalo je da mi isplati još 800 evra. Radio sam 13 časova svaki dan, 3. avgusta su oni imali neku porodičnu proslavu i nisam htio ništa da ga pitam oko plate. Sutradan, pred kraj smjene, mi drug kaže kako je gazda rekao da nam neće dati novac i to kao garanciju da bi mi ostali da radimo", priča D. M.

Obratio se gazdi povodom toga i rekao mu je da on uopšte i ne vjeruje da će mu isplatiti platu.

"U bijesu sam ustao i otišao, sutradan se nisam pojavio na poslu. Drugar mi je posalo poruku da mu je gazda rekao da je bolje da se ne pojavljujem i da će biti haos. Otišao sam taj dan, to je bilo 5. avgusta popodne i čovjek je krenuo u mom pravcu. Rekao sam mu 'Dobar dan, gdje su moje pare?', on je bacio metlu iz ruke i lupio mi šamar. Krenuo je da me izbacuje iz lokala pred svim gostima i zaposlenima. Istrpio sam sedam šamara, nisam želio da reagujem. Hoću da ga tužim i želim da mi vrati novac koji sam zaradio", prisjeća se torture koju je preživio ovaj mladić.

Dodaje da ga je D. Đ. vrijeđao i govorio “Mrš, stoko, skloni mi se, bruko jedna”.

"Zvao sam policiju, koja nije željela da dođe na lice mjesta, već su me zvali da ja odem do stanice. Otišao sam nam razgovor, poslije toga sam išao i kod ljekara. Prijavio sam sve i konzulatu u Herceg Novom i ambasadi u Podgorici. Za 13 časova rada sam dobijao samo jedan obrok, jednom sam se čak i otrovao od neke pljeskavice koju su nam dali", tvrdi D. M.

Kaže i da su bili smješteni u očajnom smještaju, te da su tražili da dobiju drugi.

"Otišao sam kod njega da radim sa drugom i djevojkom, mi smo tražili drugi smještaj. Prvo su rekli da će nam oni naći, a onda je to bilo preskupo. Potom smo mi ponudili da nađemo sami i našli smo smještaj za dvoje za mjesec dana 280 evra, a gazda je rekao da neće da plati, već je dao samo dio 140 evra. Otišao sam u drugu državu da radim, trebalo bi da sam zaštićeniji nego u Srbiji, ovo nikako ne bi smjelo da se dešava", zaključio je ovaj mladić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana snimak sa plaže u Utjehi čiji je glavni akter D. Đ šokirao je javnost.

"Trista gostiju se buni protiv toga. I nas 300 treba vama da se prilagođavamo", navodi čovjek, a onda tokom svađe izgovara “zato što mrzim muslimane”.

On je nastavio da priča, ali snimak je na tom mjestu isječen.

On je, kako se navodi, porodicu izbacio sa plaže zbog nošenja hidžaba, a ovaj incident izazvao je kritike javnosti.

Ubrzo zatim on je priveden.

Nije mu prvi put, i ranije je izbacivao muslimanske porodice

Komentarišući incident koji se desio prije nekoliko dana, kada je D. Đ. izbacio muslimane sa plaže, bivši radnik kaže da mu to nije prvi put, piše Kurir.

"Bio sam prisutan kada je izbacio još jednu porodicu muslimana. Nije se ponašao tako bezobrazno kao što je na onom snimku, ali ih je istjerao. Nije mu prvi put da izbacuje muslimanske porodice", priča D. M.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...