REAKCIJA BANJALUČKOG REŽIMA NA SANKCIJE: Dodikova rakija "putuje u Ameriku"

Reakcija Anje Ljubojević na sankcije ukazuje na kontinuiranu političku napetost u regiji te na komplicirane odnose između različitih entiteta unutar Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2023  

  • 0

Nakon nedavnih sankcija koje su Sjedinjene Američke Države uvele rukovodstvu Republike Srpske, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske, Anja Ljubojević, je odlučila javno reagovati na svoj način. Na društvenim mrežama je objavila fotografiju flaše rakije uz komentar “Ova ide direktno za Ameriku u inat svim sankcijama”.

Flaša rakije na slici proizvod je firme Agro destil koja je u vlasništvu porodice Dodik, konkretno zeta Milorada Dodika, koji je upisan kao vlasnik i direktor. Njeno objavljivanje može se shvatiti kao simboličan odgovor na sankcije, a istovremeno i kao podrška domaćem proizvodu.

Podsjetimo da su SAD nedavno uvele sankcije liderima Republike Srpske, uključujući Milorada Dodika, Nenada Stevandića, Radovana Viškovića, Željku Cvijanović i Miloša Bukejlovića, zbog navodnih antidejtonskih aktivnosti.

alt

Anja Ljubojević je ranije privukla pažnju javnosti kada se prvi put pojavila kao Hrvatica i zastupnica u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Njen komentar “Ko zna šta će biti do kraja emisije” izazvao je polemiku, a ona se izjasnila kao podrška “svom predsjedniku Miloradu Dodiku”. Njene kontroverzne izjave o Bosni i Hercegovini kao državi te RS kao državi također su izazvale raspravu.

Reakcija Anje Ljubojević na sankcije ukazuje na kontinuiranu političku napetost u regiji te na komplicirane odnose između različitih entiteta unutar Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...