NIKOLA ŠPIRIĆ U OČAJU: „Političko Sarajevo svu energiju troši na mržnju i prizivanja sankcija Republici Srpskoj i njenom rukovodstvu…“

Oglasio se predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

  • Politika

  • 11. Avg. 2023  

  • 19

Nikola Špirić (SNSD), predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kazao je da političko Sarajevo, koje svu energiju troši na mržnju i prizivanja sankcija Republici Srpskoj i njenom rukovodstvu, nema svijest o tome da je budućnost zasnovana na mržnji glavni neprijatelj BiH.

-Očekujem da će se što prije vratiti zajedničkim vrijednostima u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma, dok mržnja kojom su opsjednuti ne upropasti posljednji tačak nade da je bolje sutra u našim rukama, kazao je Špirić. 

Podsjetimo, potez Njemačke i povlačenje investicija u iznosu od 200 miliona maraka iz bh. entiteta Republika Srpska zbog secesionističke politike Miloradu Dodiku, predsjedniku RS-a teško je pao.

Svjedoči tome i njegova ponoćna objava na Twitteru.

-Njemačka je nervozna jer se njihov plan u vezi sa sukobom u Ukrajini ne ispunjava, pa bi strogoću da treniraju na Republici Srpskoj i malim zemljama. Ipak ono što su zamislili neće ići, jer Srpska ima prijatelja u svijetu više nego ikad, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...