OVO NIKOME NIJE USPJELO: Podatak o transferu Neymara koji ostavlja u nevjerici

Brazilac je postao prvi igrač u historiji fudbala čiji je zbir transfera premašio nevjerovatnu cifru od 300 miliona eura.

  • Sport

  • 14. Avg. 2023  

  • 0

Brazilac je poslije razmimoilaženja sa PSG-om odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji i time još jednom u karijeri napravio spektakularan transfer.

Pitanje je trenutka kada će Brazilac Neymar postati član Al Hilala i tako nastaviti sa prelascima u Saudijsku Arabiju u koju su mnoge zvijezde otišle ovog ljeta.

Iako zvanični detalji još uvijek nisu objavljeni,a cifre variraju u dijelu vezanom za bonuse, Neymarov transfer u Al Hilal iznosiće u osnovnom dijelu 77,6 miliona eura.

Time je Brazilac postao prvi igrač u historiji fudbala čiji je zbir transfera premašio nevjerovatnu cifru od 300 miliona eura.

On je prvo iz Santosa prešao u Barcelonu za 50,8 miliona eura, da bi potom postavio apsolutni rekord koji je i dalje na snazi kada je iz Katalonije prešao u PSG za 198 miliona eura.

Na kraju kada se na to doda i pomenuti prelazak u Al Hilal, to je u zbiru tri transfera nevjerovatnih 326,4 miliona koliko je do sada potrošeno na njegovo angažovanje.

Zaista podataka za nevjericu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...