PORIJEKLOM IZ BiH: Policija Grčke u potrazi za vođom Bad Blue Boysa

Prilikom hapšenja Hrvat i Albanac su imali kod sebe noževe sa tragovima krvi, te su odmah izdvojeni od ostalih i osumnjičeni za ubistvo.

  • Evropa

  • 17. Avg. 2023  

  • 2

Grčka policija još nije rasvjetlila ubistvo navijača AEK-a Michalisa Katsourisa, koji je ubijen u sukobu navijača pred utakmicu AEK-Dinamo Zagreb u Atini.

Dosadašnja istraga izdvojila je pet osumnjičenih za ubistvo Katsourisa. Radi se o državljanima Hrvatske, Albanije i Grčke (3).

Prilikom hapšenja Hrvat i Albanac su imali kod sebe noževe sa tragovima krvi, te su odmah izdvojeni od ostalih i osumnjičeni za ubistvo.

Grčki državljani za koje postoji sumnja da su ubili Katsourisa, navijači su Panathinaikosa i od ranije su poznati policiji.

Stigli su i prve analize mobitela i GPS-a 105 hrvatskih huligana, navodi grčki portal Newsit.

„Do danas nemamo nikakvih rezultata DNK testova. Nadležni nastavljaju istragu u svim pravcima kako bi se otkrio počinitelj smrtonosne tjelesne ozljede preminulog. Zatražili smo uklanjanje telefonske privatnosti i video snimaka s određenih tačaka, koji su važni za dokazivanje naših tvrdnji.” kazao je za newsit.gr o slučaju branilac hrvatskih optuženika Dimitrios Zorbas.

Isti portal dalje navodi da policija traga i za vođom Bad Blue Boysa porijekom iz Bosne, a koji je uspio pobjeći zajedno sa još desetak osoba. Još uvijek nisu locirani, a sumnja se da su napustili Grčku i kriju se u drugoj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...