PREDSJEDNICA PIRC MUSAR PISALA KOMŠIĆU: "Hvala za pomoć i solidarnost u najtežim danima za Sloveniju"

Poštovani gospodine predsjedavajući Predsjedništva, dozvolite mi da Vam se u ime državljanki i državljana Republike Slovenije i u svoje lično ime iskreno zahvalim za svu podršku i izraze solidarnosti koje smo dobili

  • Regija

  • 18. Avg. 2023  

  • 0

Predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar uputila je pismo zahvale predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću za pomoć i solidarnost naše zemlje Sloveniji u vrijeme velikih poplava.

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gospodine predsjedavajući Predsjedništva, dozvolite mi da Vam se u ime državljanki i državljana Republike Slovenije i u svoje lično ime iskreno zahvalim za svu podršku i izraze solidarnosti koje smo dobili iz Bosne i Hercegovine prilikom uništavajućih poplava u Sloveniji, koje su odnijele više života i mnogo ljudi ostavile bez krova nad glavom.

Poplave su u našoj državi izazvale ogromnu štetu, koje u njenoj novijoj istoriji još nije bilo. Njihove posljedice trenutno su nemjerljive, ali možemo vidjeti nezamislive slike opustošenih pogođenih područja. Sve češće i sve veće prirodne katastrofe nas upozoravaju na veliki značaj međusobne pomoći i solidarnosti.

Veoma sam sretna što vidim koliko zemalja cijeni ove vrijednosti i koliko ih se odazvalo našoj molbi za pomoć. Dozvolite mi da Vam se još jednom zahvalim za svu podršku, koju u ovim teškim vremenima za Sloveniju izuzetno cijenimo.

Primite, poštovani gospodine predsjedavajućï Predsjedništva, izraze mog najdubljeg poštovanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...