SELEKTOR ADIS BEĆIRAGIĆ: "Za igrače ovog nivoa neodgovorno je izgubiti 22 lopte i dozvoliti toliko skokova u napadu"

Zmajevi su u polufinalu eliminirali Izrael rezultatom 86:77 i zakazali novi meč protiv Poljske.

  • Sport

  • 19. Avg. 2023  

  • 1

Adis Bećiragić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, komentirao je izboreno finale olimpijskih pretvkalifikacija na turniru u Poljskoj.

Zmajevi su u polufinalu eliminirali Izrael rezultatom 86:77 i zakazali novi meč protiv Poljske.

- Plasirali smo se u finale pretkvalifikacionog tunira, sutra igramo s Poljskom. U polufinalu smo igrali protiv Izraela, koji je u svim segmentima igre kontra od onoga što mi igramo.

- Natjerali su nas na veliki broj izgubljenih lopti, što je odvelo do određene nervoze. Mislili smo ćemo mnogo lakše ovu utakmicu pobijediti. Čestitamo im. Ipak, ekipa s boljim igračima je pobijedila. Mi nismo zadovoljni zato što smo imali veliki broj grešaka. Za igrače ovog nivoa je vrlo nepotrebno i neodgovorno izgubiti 22 lopte i dozvoliti toliko skokova u napadu u utakmici koja se igra kao finale - rekao je Bećiragić.

O novom okršaju s domaćinom turnira.

- Nadam se da ćemo protiv Poljaka igrati bolje. Poljaci su puno bolji od Izraelaca i Mađara. Od igrača očekujem mnogo veću koncentraciju i odgovornost u podjeli lopte. Ako to ne uspijemo bit ćemo u velikim problemima. Čestitao bih igračima, pogotovo nekim što su igrali gotovo 40 minuta, na borbenosti i pobjedi.

Finalni meč igra se u nedjelju s početkom u 14.15 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...