U TUŽILAŠTVO KS STIGLA PRIJAVA: Marjanović se (ne)pita za zapošljavanje u Sarajevogasu

I Marjanović se obratio Uredu i tražio da se ispitaju svi navodi.

  • Politika

  • 21. Avg. 2023  

  • 1

Još se ne stišava bura oko zapošljavanja u preduzeću Sarajevogas i iznenadne ostavke direktora Edisa Bakovića i imenovanja Haseta Tirića i međusobnih optužbi između ministra komunalne privrede, infrastrukture, građenja, prostornog uređena i zaštite okoliša i zastupnika u Skupštini KS Damira Marjanovića, piše Patrija.

Ministar Bečarević uputio je Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS prijavu o svim saznanjima o dešavanjima u ovom preduzeću, ulozi Damira Marjanovića i političkoj trgovini u koju je upleten. Godinama već, za Marjanovića se navodi da neformalno upravlja procesima u ovom javnom kantonalnom preduzeću. Upravo su neki od novozaposlenih u ovom preduzeću članovi Marjanovićevog ZNG-a.

I Marjanović se obratio Uredu i tražio da se ispitaju svi navodi. Tužilaštvo KS je od Ured za borbu protiv korupcije zaprimilo je prijavu o političkoj trgovini te je zadužen jedan od tužilaca da postupi po prijavi.

Zastupnik Marjanović je u izjavi za Federalnu televiziju negirao sve optužbe ministra Bečarevića, a onda je priznao da ima komunikaciju sa Nadzornim odborom Sarajevogasa te da je razgovarao sa ministrom o saglasnostima za zapošljavanje. Ministar Bečarević nije želio dati saglasnost za zapošljavanje više od 30 osoba, a onda je Marjanović tražio četiri.

„Ja sam kontaktirao ljude iz Sarajevogasa i zamolio da mi daju te četiri pozicije koje su im najhitnije i oni su mi dali i to su te četiri pozicije“, kazao je Marjanović za FTV.

Marjanović je na ovaj način priznao da ima komunikaciju sa upravljačkim strukturama Sarajevogasa, te je lobirao kod ministra Bečarevića za nova zapošljavanja.

Od tri člana Nadzornog odbora dva su članovi pokreta Za nove generacije Afan Kalamujić i Ibrahim Obhođaš.
Marjanović je zajedno sa nezavisnim zastupnicima Redžom Lemezanom i Admelom Hodžić u pregovorima o rekonstrukciji Vlade KS iz koje trojka želi izbaciti Stranku za BiH.

Iz trojke se još uvijek nisu oglasili, ali ne žele odustati od rekonstrukcije Vlade KS pa i po cijenu da budu predmet istrage Tužilaštva KS o političkoj trgovini i političkoj korupciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...