SKANDALI POTRESAJU ŠPANIJU: Predsjednik Saveza jednu fudbalerku ljubio, drugu nosio na ramenima, a selektor...

Iako je prvi put u historiji zlatno odličje stiglo na Pirineje, Španiju ne prestaju potresati skandali nakon finalne utakmice.

  • Šareni svijet

  • 23. Avg. 2023  

  • 0

Ženska fudbalska reprezentacija Španije osvojila je u nedjelju titulu prvaka svijeta nakon što su u finalu FIFA Svjetskog prvenstva 2023 savladale selekciju Engleske rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici u Sydneyu postigla je Olga Carmona Garcia u 29. minuti. Ovo je Španiji prva titula prvaka na Svjetskom prvenstvu za žene. Finale na stadionu "Australija" gledalo je 75.784 navijača. Domaćin FIFA Svjetskog prvenstva 2023 bili su Australija i Novi Zeland.

Iako je prvi put u historiji zlatno odličje stiglo na Pirineje, Španiju ne prestaju potresati skandali nakon finalne utakmice.

U glavnoj ulozi je Luis Rubiales, prvi čovjek Fudbalskog saveza Španije. On je već na ceremoniji dodjele medalja zagrlio fudbalerku Jenni Hermoso, rukama pruvkao njenu glavu k sebi pa je poljubio u usta, nakon čega se smijao.

Španski legendarni golman Iker Casillas pitao se poslije toga na Twitteru da li je neko već dao ostavku ili nije?

Rubiales se izvinio, ali državni premijer Pedro Sanchez kazao je da to nije dovoljno i dodao "da je ono što smo vidjeli neprihvatljiva gesta".

No, to nije sve. Danas su mediji u Španiji objavili kako Rubiales na terenu na ramenima nosi igračicu Antheneu del Castillo.

Zbog posljednjih dešavanja Rubialesu se opasno drma predsjednička stolica u Fudbalskom savezu Španije.

Nisu to sve kontroverze s velikog finala, s obzirom na to da je selektor Španije Jorge Vilda tokom proslave gola za grudi uhvatio jednu od članica osoblja španskog nacionalnog tima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...