DERBI MEČ PRVOG DANA MUNDOBASKETA: Sjajni Kanađani, Francuska potpuno razbijena

Kanada ima sjajan tim, to je bilo poznato i prije početka Svjetskog prvenstva, ali je ova ekipa već na startu demonstrirala silu i to u duelu protiv Francuske.

  • Sport

  • 25. Avg. 2023  

  • 0

Očekivalo se mnogo više uzbuđenja u derbi meču prvog dana Svjetskog prvenstva, ali je Kanada sjajnom igrom u drugom poluvremenu ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv Francuske – 95:65 (14:18, 29:22, 25:8, 27:17).

Kanada ima sjajan tim, to je bilo poznato i prije početka Svjetskog prvenstva, ali je ova ekipa već na startu demonstrirala silu i to u duelu protiv Francuske.

Doduše, Trikolori su dobili prvu četvrtinu (18:14), vodili su sve do pred kraj prvog poluvremena (38:37), ali su ipak na odmor otišli sa deficitom i tri poena zaostatka (43:40).

A potom je uslijedila fantastična četvrtina Kanade, koja je vrlo brzo stekla dvocifrenu razliku (50:40), a do kraja trećeg kvartala riješila je i pitanje pobjednika (68:48).

I nisu se Kanađani na tome zaustavili, potpuno razbijenu Francusku dokrajčili su u posljednjem kvartalu, razlika je išla čak do „plus 34“ (90:56).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...