HARIS SILAJDŽIĆ ŽESTOKO KRITIKOVAO ELMEDINA KONAKOVIĆA: "Možete mu opsovati genocid, nećete ga uznemiriti, ali nemojte ga pitati šta je sve spreman dati za stolicu..."

“Ni riječi o Danu žalosti koji nisu bili u stanju proglasiti nakon tragedije u Gradačcu, ali su ekspresno proglasili nakon tragedije u Beogradu”, kaže Haris Silajdžić

  • Politika

  • 25. Avg. 2023  

  • 15

Zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Haris Silajdžić reagovao je na društvenim mrežama povodom današnjeg brutalnog napada ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lidera Naroda i pravde (NIP) Elmedina Konakovića na novinarku televizije Hayat Dženetu Sarić Kozić.

Silajdžićev status na Facebooku prenosimo u cjelosti:

“Možete mu opsovati genocid. Nećete ga uznemiriti.

Neće biti emotivne reakcije.

Oborit će glavu i šutjeti.

Ali nemojte ga pitati šta je sve bio spreman dati i dao je za svoju stolicu”, napisao je Haris Silakdžić.

Zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Parlamentu entiteta F BiH na svom Facebboku je dalje objavio:

”Tada je emotivan, histeričan.

Tada je on krvario 4 godine i više. To što je krvario narod nad kojim je izvršen genocid, slobodno mu možete opsovati, ali u njegovu izdaju ne dirajte.

Ni riječi na ovoj pres konferenciji o razoružavanju Krajine i otimanju oružja koje je teškom mukom oteto od agresora, ni riječi o Danu žalosti koji nisu bili u stanju proglasiti nakon tragedije u Gradačcu, ali su ekspresno proglasili nakon tragedije u Beogradu”, navodi se u Silajdžićevoj objavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...