DRAGAN BURSAĆ: Koliko Srba u crnogorskoj vlasti je dovoljno Srba u vlasti?

Izjavu Ane Brnabić, preciznije, laž Ane Brnabić treba promatrati u kontekstu najavljenih bizarnih pročetničkih auto-litija u Podgorici.

  • Mini market

  • 30. Avg. 2023  

  • 1

Piše: Dragan BURSAĆ (CdM)

Da budemo precizni, zvaničnoj Srbiji i ostalim neočetnicima na terenu ne smeta manjak Srba u vlasti Crne Gore. Ta, premijer je Srbin, ima Srba! Njima smeta, nemojte me pogrešno shvatiti “vrsta Srba“. A “pravi Srbi“ su po njima bili i ostali Mandićevi četnici!

Prije neki dan, premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da su Srbi značajan dio Crne Gore, i da ne zna zašto oni ne mogu da budu u vlasti!? Citiram:

Ja se nadam da ćemo sarađivati sa tom Vladom, daćemo sve od sebe, a zašto Srbi ne mogu da dobiju ili da učestvuju u vlasti u Crnoj Gori, ne znam, ali svakako mislim da su značajan dio Crne Gore“, kazala je.

Nije pitanje zašto, nego kada

O tome da je Brnabićeva izrekla notornu laž nešto kasnije, ali hajmo prvo vidjeti zašto je ona ovo lupila baš sada. Naravno, svi smo svjedoci da se Srbija bez prestanka upliće u unutrašnje stvari Crne Gore, što direktno, što preko svojih telala i gaulajtera na terenu u samoj Crnoj Gori još od avgusta 2020. A svemu tome je zaslužna odlična koordinacija korisnih idiota na terenu i državno-političkog vrha Srbije.

Pa tako izjavu Ane Brnabić, preciznije, laž Ane Brnabić treba promatrati u kontekstu najavljenih bizarnih pročetničkih auto-litija u Podgorici. Podsjetiću vas, na društvenim mrežama je formirana grupa „Odbrana izborne volje“ sa više od 7.000 članova koja poziva na proteste pod sloganom „U boj ustani Srbine“. U videu koji prikazuju smjenjuju se fotografije lidera manjinskih naroda, te Spajića i Đukanovića uz poziv na okupljanje protiv „izdajnika i svetinjo-kradica“.

Još preciznije opskurna grupa pod motom čuvene velikosrpske ugroženosti najavljuje neprijavljeni skup na kome bi se četničalo do mile volje.

Šta je dovoljna količna srBstva?

A kako to mali ravnogorski Perica vidi vlast u Crnoj Gori, pa se buni protiv navodne izdaje “narodne volje“? Pa vidi vlast sastavljenu isključivo od kadrova DF-a dabome, sve sa Mandićem i Kneževićem pod barjakom Srbije, jer samo to su pravi Srbi. Vidi vlast koja će neočetnike i klerošoviniste ujediniti u jednu kolonu,  a ta kolona će polagati račune jedino i isključivo Beogradu. Nije da ih i sad ne polaže sa submisivnim Spajićem i još submisivnijim Milatovićem, ali je to, čini se, premalo.

I to je sva suština koju zagovara i Ana Brnabić. Jer svaki “pravi Srbin“ po mjeri Beograda je Srbin iz DF-a i derivata nastalih raspadom DF-a. Sve ostalo su lažni Srbi. Jednako kao što je za Beograd “srpstvo“ u BiH definisano “srpBstvom“ u Republici Srpskoj. Svi ostali Srbi su “Alijini Srbi“, “lažni Srbi“ i slične zamlate. Ili kao što u Hrvatskoj Srbi koji sužanjski ne sarađuju sa Beogradom, preko noći postaše “Hrbi“. Pa se čini da je takva budućnost i sudbina rezervisana za premijera Spajića i ostale Srbe, koji nisu pod barjakom Mandićevim. A nije da se i Spajić i comp. nisu trudili da dokažu lojalnost Beogradu.

Pa ipak, kako se pokazuje, nije to dovoljno. Nema tu izvornog ćiriličarenja, nema dovoljno privrženosti tekovinama litijaške kontrarevolucije, nema dovoljno Srbije u ionako presrbljenoj Crnoj Gori. Jer, Crna Gora je za vlastodršce iz Beograda uvijek i jedino bila feudalni posjed sa pogledom i izlazom na otvoreno more i potencijalima koje to otvoreno more nosi. Narod? Ko jebe narod, rekao bi ratni zločinac Radovan Karadžić.

Narod ionako mora biti srpski ili će to preumljavanjem postati, misli se Beograd.

Ana, pogledaj semafor!

A da je to tako, da se vratim na početak, i da pokažem ne ja nego ljudi koji se bave ovim poslom, da Brnabićka laže, evo vam primjera:

Profesor Miloš Bešić ocijenio je za RSE da se ne može reći da u novoj crnogorskoj Vladi neće biti Srba ukoliko ne bude zastupljena koalicija Za budućnost Crne Gore, koju čine bivše članice Demokratskog fronta (DF).

Na osnovu istraživanja profesor Miloš Bešić tako kaže da će „samo kroz Pokret Evropa sad i Demokrate, koji će biti kičma Spajićeve Vlade, u nju biti uključen veći broj Srba nego što će se njihov broj smanjiti isključivanjem DF-a“.

Dakle, da budemo precizni, Vladi Srbije, Ani Brnabić i ostalim neočetnicima na terenu ne smeta manjak Srba u vlasti Crne Gore. Ta, premijer je Srbin! Njima smeta, nemojte me pogrešno shvatiti “vrsta Srba“. A to je pokazatelj za još jednu stvar-Srbi koji su gledali u Dritana Abazovića kao u lokalnog “antikoruptivnog Boga“, sad moraju da se šaltaju u neke druge, radikalnije Srbe, jer je čini se i Dritan Abazović i njegov izdajnički projekat i zvanično i to upravo odlukom Beograda koji je i kreirao taj projekat, otišao u političku penziju. Sa kaznom ili bez-vidjećemo.

Pa će “pravi“ Srbi, koji treba da budu u vlasti i zbog kojih korisni idioti auto-litijaju po Crnoj Gori biti oni koje opet odredi Beograd, kao što je i ove do sad određivao, a to su-kako se čini opet i iznova “Mandićevi Srbi“, jer su oni nakon svega najodaniji i najlojalniji i četništvu i Velikoj Srbiji ili kako je danas zovu srpskim svetom.

Pa je zapravo pravo pitanje iz naslova trebalo glasiti, ne koliko Srba je dovoljno, nego koji su to Srbi. Kao i uvijek.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...