USKORO REKONSTRUKCIJA VLADE KANTONA SARAJEVO: Ministri iz pokreta "Za nove generacije" zamijenit će Efendićeve kadrove iz Stranke za BiH

U svakom slučaju u novoj Vladi KS neće biti mjesta za Stranku za BiH, a umjesto njih u Vladu ulazi stranka Za nove generacije.

  • Vijesti

  • 06. Sep. 2023  

  • 0

Iz Vlade Kantona Sarajevo za Vijesti.ba je potvrđeno da će se uskoro ići u rekonstrukciji izvršne vlasti, moguće još ove sedmice.

Naime, sutra će se održati Kolegij Vlade KS na kojem se očekuje donošenje odluke po ovom pitanju.

Kako nam je potvrđeno, sada je već izvjesno da će doći do promjene u tri resora, odnosno smjene ministra za komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almira Bečarevića, ministra finansija Emira Dedovića, te ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade Pavla Krstića.

Ministarstvo finansija i visokog obrazovanja trebala bi pripasti stranci Za nove generacije, dok bi ministarstvo komunalne privrede u rekonstruisanoj Vladi KS pripalo NS-u, a prijedlog za ministra trebao bi biti Bojan Bošnjak.

Tri su opcije kako doći do rekonstrukcije. Jedna je da premijer Nihad UK podnese ostavku. Druga i najmanje izjvesna da tri ministra podnesu ostavke. I treća da Vlada KS izglasa nepovjerenje trojici ministara, a da to poslije potvrdi Skupština KS.

U svakom slučaju u novoj Vladi KS neće biti mjesta za Stranku za BiH, a umjesto njih u Vladu ulazi stranka Za nove generacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...