"SLOBODA KOJU IMAMO POSLIJE 28 GODINA PONOVO UGROŽENA, A BOŠNJAČKI NAROD RAZJEDINJEN VIŠE NEGO 1992. GODINE": Dan oslobođenja Banovića obilježen uz bojkot opozicije

“Sloboda koju imamo poslije 28. godina ponovo ugružena, a bošnjački narod razjedinjen je više nego 1992. godine.”

  • Društvo

  • 10. Sep. 2023  

  • 0

Prošlo je 28. godina od kada su oslobođene mjesne zajednice Aljkovići i Seona, posljednji okupiran prostor općine Banovići.

Odlukom Općinskog vijeća 10. septembar, Dan oslobođenja obilježava se kao Dan Općine, ali i kao Dan Mjesne zajednice Aljkovići.

Tim povodom brojne delegacije obišle su spomen obilježja u ovim banovićkim mjesnim zajednicama, gdje su položili cvijeće, odali poštu i proučili fatihu šehidima i poginulim borcima Aljkovića i Seone.

Danas je život u povratničkim mjesnim zajednicama Aljkovići i Seona u potpunosti normalizovan. Obnovljene su kuće, mještani su se vratili u svoje domove i uređena je lokalna infrastuktura. Nema vidljivih tragova ratnih razaranja. 

U povodu Dana MZ Aljkovići mještanima i gostima obratio se općinski načelnik dr. Bego Gutić ističući da je, nažalost, sloboda koju imamo poslije 28. godina ponovo ugružena, a bošnjački narod razjedinjen je više nego 1992. godine. 

"Ova manifestacija obiljažavanja Dana MZ Aljkovići pokazuje da nismo dorasli aktuelnom trenutku i vremenu u kojem se nalazimo. Danas jedan dio naših sugrađana bojkotuje obilježavanje 10. septembra, Dana Općine i to je ružna slika koja se šalje iz Banovića", kazao je načelnik Gutić, navodeći da nam događaji iz prošlosti trebaju biti sveti i oko njih se ne bi smjeli dijeliti.

Čestitajući mještanima Aljkovića Dan mjesne zajednice a građanima općine Banovići 10. septembar, Dan Općine, Gutić je pozvao sve na razum i jedinstvo - jedinstvo oko ideje prvog predsjednika RBiH rahmetli Alije Izetbegovića a to je jedinstvena, cjelovita i nezavisna država Bosna i Hercegovina. Na to nas obavezuju životi 268 šeh

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...