OGNJEN VRANJEŠ PROGOVORIO O PROŠLIM VREMENIMA: "Za reprezentaciju BiH sam igrao srcem, ali sam je precrtao"

Za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 38 utakmica, a iz nacionalne selekcije je izbačen nakon skandala sa tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića.

  • Sport

  • 11. Sep. 2023  

  • 0

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ u opširnom intervjuu za srbijanske medije govorio je o mnogim detaljima svoje karijere, a dotakao se i perioda dok je nastupao u dresu Zmajeva, piše Klix.ba.

Vranješ sa ponosom ističe i godine provedene u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, iako je taj period obilježio niz skandala.

"To sam definitivno precrtao. Bilo je nekih nefudbalskih stvari, zbog kojih sam otišao. Želim im svu sreću. Također, u ovim godinama više mi odgovara kad je pauza da provedem vreme sa najmilijima. Svakako je to period karijere koji mi je veoma drag, igrao sam za Bosni u Hercegovinu osam-devet godina, svaki sekund proveden na terenu i van njega bio je sa velikom željom, igrao sam srcem za tu reprezentaciju, imam tu dosta drugara…", riječi su ovog rođenog Banjalučanina.

Za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 38 utakmica, a iz nacionalne selekcije je izbačen nakon skandala sa tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića.

Prije nekoliko dana Vranješ je potpisao ugovor sa Čukaričkim sa kojim će ove godine nastupati u Konferencijskoj ligi.

Beogradski tim će u ovom takmičenju u grupi igrati sa Ferencvarošem, Fiorentinom i Genkom.

"Ekipa je mlada, zbog toga sam i došao, da pokušam da ih izvedem na pravi put, da im pomognem da svoj ogroman potencijal pretoče u kvalitet. Do sada se tokom karijere iskreno nisam susreo sa tolikim brojem mladih igrača u jednoj ekipi. Bio sam i ja u njihovoj ulozi, najbitnije je da slušaju", kazao je Vranješ.

U karijeri je do nastupao za banjalučki Borac, Spartak, Tom Tomsk, Sheriff, Sporting Gijon, Charleroi, Napredak Kruševac, Elazigspor, Hatayaspor, Anderlecht, Gaziantepspor, Krasnodar, AEK i Crvenu zvezdu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...