"DANI POBJEDE, DANI PONOSA": Najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine podignuta na najvišem vrhu Vlašića

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, uoči podizanja zastave je kazao da je danas sa Vlašića poslana jasna poruku svim patriotama kojima je Bosna i Hercegovina u srcu.

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2023  16. Sep. 2023

  • 6

Na vrhu planine Vlašić podignuti su jarbol i zastava u čast generala Armije Bosne i Hercegovine Mehmeda Alagića. Kako su ranije saopćili organizatori, ovo je najveća zastava Republike BiH na najvišem vrhu Vlašića, dimenzija 5x10 metara na jarbolu visine 17,5 metara.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, uoči podizanja zastave je kazao da je danas sa Vlašića poslana jasna poruku svim patriotama kojima je Bosna i Hercegovina u srcu.

“A to je da smo jedinstveni i beskompromisni u očuvanju domovine i da smo sposobni izdići se iznad partikularnih interesa bilo koje vrste i prirode, da bismo je očuvali i odbranili, a još jasniju poruku šaljemo onima koji ne voli Bosnu i Hercegovinu, koji bi željeli da ona nestane.  Spremni smo je braniti svim dozvoljenim sredstvima i po svaku cijenu zato smo danas u zvuke himne Republike Bosne i Hercegovine, na najvišem vrhu Vlašića podigli monumentalnu zastavu s ljiljanima baš onako kako je to uradio naš komadant rahmetli general Mehmed Alagić kada su združene snage armije Republike Bosne i Hercegovine oslobodile Paljenik, najviši vrh Vlašića i najavili svoj pobjedonosni hod ka konačnom oslobođenju države”, rekao je Dautović.

Podsjetimo, po prvi put na Vlašiću se organizira jedinstvena manifestacija pod nazivom „Dani pobjede, dani ponosa“.

Na manifestaciji su prisutni brojni zvaničnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...