JANUAR, A ZIMA TEK DOLAZI: Na Vlašiću pao snijeg, druge bh. planine iščekuju padavine

Snijeg u BiH se očekuje u drugoj polovini januara, a do tad bar oni najmlađi iskoristili su i današnji snijeg da se sankaju niz ski stazu Babanovac na Vlašiću.

  • Vijesti

  • 04. Jan. 2024  

  • 0

Na bh. planini Vlašić kod Travnika od jutros je prava snježna idila s obzirom da su pale nove količine snijega i time upotpunile planinski ambijent. Na drugim bh. planinama iščekuju nove snježne padavine. 

Snijeg koji je jutros počeo padati na Vlašiću obradovao je svoje posjetioce s obzirom da su već nekoliko dana imali priliku uživati u skoro pa proljetnim danima u januaru. Temperature su bile ugodne za šetnju, snijega nije bilo, a zrake sunca koje bi se pojavile u toku dana pružile bi dodatnu toplinu.

Foto: Ozon ddFoto: Ozon dd

Ipak, jutros je sve prisutne obradovao snijeg koji se i nakon prestanka padavina zadržao, a temperatura od 4 stepena i oblačno vrijeme pogodno je da se snijeg bar neko vrijeme zadrži te da svi posjetioci imaju priliku uživati u istinskoj snježnoj idili za razliku od drugih bh. planina.

Snijeg u BiH se očekuje u drugoj polovini januara, a do tad bar oni najmlađi iskoristili su i današnji snijeg da se sankaju niz ski stazu Babanovac na Vlašiću.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...