UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Chrtistian Schmidt ide korak dalje, smijenio bi Sinišu Karana…“

Mislim da ministar Karan ima problem, rekao je Schmidt nakon posjete Banjoj Luci.

  • Politika

  • 20. Sep. 2023  

  • 4

-Christian Schmidt otišao je korak dalje, pa nakon svoje turističke posjete Banjaluci, poručuje da bi smijenio Sinišu Karana, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, javlja režimska ATV, medij pod kontrolom Milorada Dodika.

Mislim da ministar Karan ima problem, rekao je Schmidt nakon posjete Banjoj Luci.

„Ja jučer nisam čak ni automobil mijenjao. Ako tako nešto nije u stanju da ustanovi, kakva je onda to policija. Čuo sam da će Dodik navodno otpustiti ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana, jer nije u stanju da ustanovi gdje se to nalazi visoki predstavnik“, izjavio je Schmidt. 

Ovako nešto može se protumačiti kao novi pokušaj reforme policije-poručuje bivši direktor policije Dragomir Andan, inače blizak Miloradu Dodiku.

-Schmidt se izgubio u Republici Srpskoj, neka nađe turističkog vodiča, da ga vrati tamo odakle je došao. Pa mi smo jednom prošli kroz sav taj proces, mi smo zadržali policiju, i oni dobro znaju šta znači policija Republike Srpske samoj Republici Srpskoj“, rekao je Andan, inače bivši direktor policije Republike Srpske.

-Schmidt svojim provokacijama pokušava ostvariti komunikaciju sa funkcionerima Republike Srpske, smatra Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

-Na sve koristi  neprimjeren rječnik, što je nedostojno turiste sa ambicijom da postane diplomata, kaže Stevandić. 

„Reforma policije za Republiku Srpsku je odavno završena. MUP je ustavna struktura i o tome nema pregovora. Ne trebamo da im dozvolimo da provokacijama otvaraju neka pitanja“, poručio je Nenad Stevandić.

-Svaki građanin Republike Srpske je pozvaniji da komentariše rad ministra policije nego što je to Schmidt, kaže Radovan Kovačević, savjetnik Milorada Dodika.

„Schmidt, kao obični državljanin SR Njemačke, kao neko ko je gost u BiH, za koga još pouzdano ne znamo da li legalno boravi u BiH , a sve smo bliže da ćemo da utvrdimo da ilegalno boravi u BiH da krši zakone i procedure u BiH, je apsolutno irelevantan da ocjenjuje bilo šta kada je u pitanju ministar policije ili bilo koji drugi funkcioner Republike Srpske“, kazao je Radovan Kovačević, te dodaje:

-Schmidtova turistička posjeta Banjaluci, prošla je nezapaženo. Da sebi da na značaju, morao je nečim da izazove reakciju. Ovaj put traženjem smjene ministra Karana, zaključuje ATV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...