MUFTIJA ZENIČKI U POSJETI SAD-u: Poslije džume na ručku sa Elmedinom Konakovićem

Obilazak Idriz-ef. je upriličen u okviru posjete muftije Dizdarevića Sjedinjenim Američkim Državama.

  • Mini market

  • 23. Sep. 2023  

  • 0

Muftija zenički hafiz dr. Mevludin-ef. Dizdarević posjetio je danas Idriz-ef. Budimlića, koji je teško povrijeđen u džamijskim prostorijama u bosanskohercegovačkom džematu u New Yorku.

Tokom posjete s njim su bili i muftija za Sjevernu Ameriku dr. Sabahudin-ef. Ćeman i sekretar Muftijstva Mirnes Lemeš. Muftija Dizdarević je efendiji prenio selame reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića i njegove dove za brzi oporavak.

Obilazak Idriz-ef. je upriličen u okviru posjete muftije Dizdarevića Sjedinjenim Američkim Državama.

Muftija Dizdarević danas je održao i hutbu u džematu New York, gdje se susreo s Bošnjacima koji su ga informirali o njihovom radu i životu u SAD.

Na džumi i ručku im se pridružio i ministar vanjskih poslova Bosne i Herecgovine Elmedin Konaković, koji je govorio o dešavanju na Generalnoj skupštini UN-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...