Evropa
LAVROV U SKOPLJE LETIO "ZAOBILAZNIM PUTEM" ZATO ŠTO JE MARIJA ZAHAROVA BILA U AVIONU: Njoj su Bugari...
Prije 6 min0
Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.
Gastro
25. Sep. 2023 25. Sep. 2023
0
Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo.
Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.
Sastojci:
3 kašike putera
2 jaja
2 mrkve narezane na kockice
1 glavica luka narezanog na kockice
70 gr smrznutog graška
3 čehna protisnutog bijelog luka
so po ukusu
biber po ukusu
1 kg kuhane i ohlađene riže
luk narezan na kolutove
4 kašike soja umaka
pola kašike ulja
Priprema:
1. U tavi na srednje jakoj vatri rastopite ½ kašike putera. U zdjeli umutite jaja. Izlijte jaja u tavu i pecite ih povremeno miješajući oko 2 minute. Gotova jaja prebacite na tanjir.
2. U istu tavu dodajte 1 kašiku putera i zagrijte na srednje jakoj vatri dok se puter ne rastopi. Dodajte nasjeckanu mrkvu, luk, grašak i bijeli luk, začinite solju i biberom po ukusu i dinstajte oko 5 minuta ili dok mrkva i luk ne omekšaju.
3. Pojačajte vatru, dodajte ostatak putera i miješajte dok se ne rastopi. Ubacite skuhanu i ohlađenu rižu, 3 komada nasjeckanog luka, umak od soje pa sve sastojke dobro promiješajte.
4. Pržite još otprilike 3 minute, uz povremeno miješanje. Umiješajte i jaja pa sklonite s vatre.
5. Rižu i povrće prelijte uljem i još jednom sve dobro promiješajte.
6. Poslužite u manje zdjelice, po ukusu prelijte soja umakom, te pospite s još malo nasjeckanog luka.
Prijatno!:)
Evropa
LAVROV U SKOPLJE LETIO "ZAOBILAZNIM PUTEM" ZATO ŠTO JE MARIJA ZAHAROVA BILA U AVIONU: Njoj su Bugari...
Prije 6 min0
Sport
SELEKTOR IRFAN SMAJLAGIĆ OBJAVIO ŠIRI SPISAK IGRAČA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Okupljanje naše reprezentacije...
Prije 20 min0
Regija
CRNOGORSKI NOVINAR DARKO ŠUKOVIĆ: "Bojkot Popisa je nužnost! Za političku detoksikaciju Crne Gore nije dovoljno trideset tri dana"
Prije 24 min0
Politika
DODIK UVJEREN, A VEĆ NAREDNE GODINE VRIJEME MU JE ZA PENZIJU: "I prije 2030. ću biti predsjednik samostalne RS"
Prije 29 min1
Gastro
UKUSAN RUČAK GOTOV ZA POLA SATA: Topla variva se u hladnim danima nameću kao najbolje rješenje
27. Nov. 20230
Gastro
FRANCUZI IH JEDU OD DAVNINA: Napravite brze kroasane i oduševite ukućane (VIDEO)
28. Nov. 20230
Gastro
MOŽE BITI I RUČAK: Pire-krompir je uvijek odličan dodatak jelima, a naročito ako imate vremena da ga...
28. Nov. 20230
Gastro
IDEALNO ZA DORUČAK ILI MEZE UZ TEKMU I FILM: Napravite ovaj namaz za pola sata, samo da znate, treba vam i kopar
Prije 22h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.