AKTIVISTKINJA AIDA ĆOROVIĆ, OTVORENO: "Zlo se vraća kući i krenulo je da razara Srbiju"

“Oni su mafijaško-bezbjednosno-politička hobitnica, a njihovi se pipci pružaju i do Bosne i Hercegovine..."

  • Regija

  • 25. Sep. 2023  25. Sep. 2023

  • 0

Mirovna aktivistkinja Aida Ćorović rekla je za N1 da su bezbjednosne službe u Srbiji učestvovale u kreiranju rata 90-ih godina, smatrajući da je uloga ovih struktura i danas dominantna u regionu, posebno u pogledu destabilizacije Bosne i Hercegovine.

Prema riječima Ćorović, aktuelNa vlast u Srbiji poput predsjednika države samo je ‘istureno lice’:

“Dobro prepoznajem rukopis i mogu da vidim da sve ovo što se radi, a podrazumijeva permanentno trovanje javnosti i nacionalistički diskurs, kreiraju bezbjednosne službe. Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj i drugi samo su eksponenti stvarnih kreatora”, rekla je aktivistkinja Aida Ćorović.

Ona je iznijela i tvrdnju o tome da su osobe povezane sa bezbjednosnim strukturama učestvovale u atentatu na buivšeg premijera Srbije – Zorana Đinđića – koji je ubijen u martu 2003. godine.

“Dovoljan dokaz je ubistvo Zorana Đinđića, od toga ne treba veći dokaz: ubijen je premijer države u centru grada, a za to ubistvo osuđeni su ljudi blisko vezani sa bezbjednosnim službama. Ne vidim snažniji dokaz od toga. Na vlast su se vratili oni koji su zajedno sa Miloševićem kreirali rat 90-ih godina. Oni brane ratne zločince”, rekla je Ćorović koja je govorila i o regionalnom djelovanju struktura iz Srbije.

Djelovanje u BiH i Crnoj Gori

“Oni su mafijaško-bezbjednosno-politička hobitnica, a njihovi se pipci pružaju i do Bosne i Hercegovine. To vidimo preko djelovanja u Republici Srpskoj s namjerom da se destabilizuje prostor Bosne i Hercegovine”, dodala je.

Osim djelovanja u BiH, Ćorović pečat bezbjednosnih službi iz Srbije – kako tvrdi – prepoznaje i na primjeru političkog rušenja bivšeg predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

“Sada se to zlo vratilo kući, manevarski prostor je sužen i zlo je krenulo da razara Srbiju”, rekla je u emisiji Izvan okvira.

Aida Ćorović je mirovna aktivistkinja iz Srbije. Do početka 90-ih godina bavila se likovnom kritikom, arheološkim i arhitektonskim istraživanjima. Početkom rata postaje mirovna aktivistkinja angažovana u Beogradskom krugu, Centru za antiratnu akciju i organizaciji Žene u crnom. Ona je u žižu regionalne javnosti došla 2021. godine nakon što je u Beogradu jajima gađala mural posvećen komandantu Vojske Republike Srpske i osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, zbog čega je privedena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...