NAJPOZNATIJEM OBOŽAVATELJU SDA NE PIŠE SE DOBRO: Nova krivična prijava protiv Jasmina Mulahusića, pozvao na linč...

"Tražimo da Tužilaštvo BiH promptno reagira, tim prije što protiv Mulahusića postoji više prijava i što se istraga protiv njega vodi nekoliko godina”, navodi se u krivičnoj prijavi.

  • Društvo

  • 26. Sep. 2023  26. Sep. 2023

  • 1

Glavni urednik portala Valter Almedin Šišić podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i SIPA-i protiv Jasmina Mulahusića, državljanina BiH nastanjenog u Luksemburgu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Jasmin Mulahusić, inače osoba dobro poznata organima gonjenja koja redovno vrši atake na novinare i poziva na mržnju i linč, objavio je status u kojem je naveo njegovu adresu i broj telefona. Objavaja izazvala i niz uvredljivih komentara.

alt

U krivičnoj prijavi navodi s da je Mulahusić kontinuiranim širenjem vjerske i nacionalne mržnje podstrektivao na linč i ubistvo, a štoi je kulminiralo njegovom objavom na Facebook profilu 23. septembra ove godine.

“Mulahusić je u novom nizu manipulatorskih objava na svom Facebook nalogu, služeći se poluistinama i neistinama te izvlačeći cijelu priču iz konteksta, podnosioca ove krivične prijave lažno optužio da “vrijeđa islam i islamske zakone”, pri tom objavljujući adresu i telefon naše ogranizacije te pozivajući svoje pristalice da ‘nas posjete’. S obzirom da je riječ o izravnom pozivu na linč i najozbiljnijim prijetnjama fizičkom integritetu podnoisioca ove prijave i njegovoh kolega, tražimo da Tužilaštvo BiH promptno reagira, tim prije što protiv Mulahusića postoji više prijava i što se istraga protiv njega vodi nekoliko godina”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...