(VIRTUALNO) DRUGARSTVO BEZ GRANICA: Ministar Admir Katica na Facebooku se sprijateljio sa radikalnim Jasminom Mulahusićem

Moguće je, iako malo vjerovatno, da je ovo neobično prijateljstvo između Katice i Mulahusića dio ministrove strategije praćenja „neprijateljskih elemenata“ i njihovog djelovanja na internetu

  • Mini market

  • 07. Avg. 2023  

  • 1

Da (virtualna) prijateljstva ne poznaju nikakve realne prepreke, dokazao je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica (NiP), koji je već duže vrijeme na Facebooku prijatelj sa radikalnim internet-jurišnikom iz Luksemburga, Jasminom Mulahusićem.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već nekoliko godina vodi istragu protiv Mulahusića zbog širenja govora mržnje putem društvenih mreža. Protiv Mulahusića je do sada nadležnim institucijama podneseno na desetine prijava zbog huškanja i raspirivanja vjerske i nacionalne mržnje protiv brojnih novinara, političara, intelektualaca...

Među onima koji su najglasniji u pozivima da se Mulahusić sankcioniše zbog svojih (ne)djela su Katicin stranački šef Elmedin Konaković i njegova supruga, Dalija Hasanbegović-Konaković, koja je također često bila „meta“ Mulahusićevih huškačkih postova i prijetećih i uvredljivih komentara njegovih sljedbenika.

No, sve navedeno očito ne smeta ministru Katici, nekadašnjem dugogodišnjem šefu kabineta bivšeg predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije, da brižljivo njeguje svoje Facebook prijateljstvo sa Mulahusićem.

Moguće je, iako malo vjerovatno, da je ovo neobično prijateljstvo između Katice i Mulahusića dio ministrove strategije praćenja „neprijateljskih elemenata“ i njihovog djelovanja na internetu, sa ciljem prikupljanja dokaznog materijala u istrazi protiv luksemburškog „borca za slobodu govora“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...