BOTOVI SU PALI NA TJEME: Poznati internet-jurišnik Jasmin Mulahusić okrenuo se protiv SDA i Izetbegovića, a za njim...

… i stotine njegovih pratilaca i botova

  • Mini market

  • 12. Nov. 2023  

  • 18

Internet-jurišnik iz Luksemburga Jasmin Mulahusić, koji je do sada bio poznat po svojoj bezuslovnoj podršci Stranci demokratske akcije (SDA) i njenom predsjedniku Bakiru Izetbegoviću, posljednjih dana napravio je radikalan zaokret u svojim stavovima prema SDA.

Mulahusić je prije nekoliko dana oštro kritikovao uspostavu vlasti u HNK, tačnije “izdaju” SDA prema NES-u, napisavši:

“SDA sa ovakvim potezima je sve bliža palestinskom PLO-u. Kakav autogol. Spaljujemo iluzije o patriotakoj SDA. Ostaju samo budžetski lešinari. Umjesto da se razvija patriotski blok, vrh SDA trči za NJIVOM i dodvorava se SDP-u i HDZ-u.

Nećemo braniti neobranjivo! Sram vas bilo. I grijeh je podržavati takvu SDA. Imali ste priliku da se popravite, niste to učinili. Samo ste dublje zaronili. Više niste narodni pokret koji je nastao iz nacionalne potrebe, sada ste samo jedna stranka među ostalima. Ni bolji ni gori od ostalih.”

Zanimljivo je da je ova objava našila na odobravanje Mulahusićevih mnogobrojnih pratilaca i botova koji su godinama također bili slijepo odani Izetbegoviću i SDA, a sada u svojim komentarima otvoreno kritikuju političke poteze vrha te stranke.

Mulahusić je u svojoj novoprobuđenoj “pobuni” protiv SDA čak otišao toliko daleko da je objavio i isječak iz intervjua koji je Bakir Izetbegović nedavno dao jednoj televiziji, te je otvoreno ismijavao njegovu naivnost kada je riječ o stavovima zapada i međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini.

Protiv Jasmina Mulahusića su u posljednje tri godine podnesene brojne krivične prijave zbog širenja govora mržnje na internetu.

Zbog krivičnog djela „Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti“ Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je još u septembru 2021. objavilo da su otvorili istragu protiv Mulahusića. Iz državnog Tužilaštva su prije nekoliko mjeseci potvrdili da rade na više predmeta koji se odnose na Jasmina Mulahusića, ali nisu željeli dati bilo kakve dodatne informacije i detalje.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...