SAMO DA NE PREĐE U NiP: Jasmin Mulahusić, najpoznatiji SDA obožavatelj, oprostio se od društvenih mreža

Mulahusić je naveo da je razočaran u "ideju" koju je posljednjih godina gorljivo branio i zastupao

  • Mini market

  • 09. Jun. 2023  

  • 2

Internet-jurišnik iz Luksemburga Jasmin Mulahusić, koji se na društvenim mrežama „proslavio“ svojom čvrstom podrškom Stranci demokratske akcije te ustrajnim širenjem govora mržnje protiv političara, novinara i svih drugih oponenata SDA, najavio je svoje povlačenje iz „aktivnog djelovanja“.

Na iznenađenje njegovih brojnih pratilaca, iz Mulahusićeve sinoćnje objave naslućuje se da je postao „razočaran u ideju“ koju je posljednjih godina gorljivo branio i zastupao, a posebno kada je u pitanju podrška lideru SDA Bakiru Izetbegoviću i njegovim političkim stavovima.

“Platio sam visoku cijenu svog angažmana. Izgubio sam mnogo vlastitog novca, zdravlje, slobodu… Sve za ideju koju više ne prepoznajem tamo gdje sam vjerovao da stanuje. Zato je nastupilo pravo vrijeme da se posvetim sebi i svojoj poorodici čekajući neko drugo vrijeme kada će se pojaviti neka nova energija, kada će se roditi ponovo ideja za koju se vrijedi boriti i zalagati.  U međuvremenu: i poslije Čampare Čampara”, znakovito je poručio Mulahusić.

Dodao je kako on nije „ni formalno ni neformalno saradnik bilo koje službe”, te da nikada nije bio plaćen za svoj angažman, kako se to spekulisalo u javnosti.

Podsjetimo, zbog krivičnog djela „Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti“ Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je još u septembru 2021. objavilo da su otvorili istragu protiv Mulahusića, ali i dalje se ne izjašnjavaju kada će i da li će biti podignuta optužnica. Iz državnog Tužilaštva su prije nekoliko mjeseci potvrdili da rade na više predmeta koji se odnose na Jasmina Mulahusića, ali nisu željeli dati bilo kakve dodatne informacije i detalje.

Protiv Mulahusića su u posljednje tri godine podnesene brojne krivične prijave zbog širenja govora mržnje na internetu.

Iz SDA su ranije demantovali bilo kakvu vezu sa Mulahusićem, te istakli kako Mulahusić "objavljuje vlastite, a ne stavove SDA". 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...