INCIDENT U ZAGREBU: Na Ambasadi Kosova u Hrvatskoj osvanula naljepnica srpske zastave

Lekaj Prljaskaj je ocijenila da je tu riječ o provokaciji i da to stvara paniku zbog nedavnih događaja na Kosovu

  • Regija

  • 29. Sep. 2023  

  • 1

Na ploču s natpisom ambasade Republike Kosovo na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, nepoznati počinitelj je u noći na petak zalijepio naljepnicu srpske zastave preko kosovskog grba, što je zastupnica nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj osudila pokušajem stvaranja nemira.

Slučaj je prijavljen policiji i Ministarstvu vanjskih poslova, kazala je Lekaj Prljaskaj Hini i dodala da je zatražena zaštita policije. 

Izvijestila je također da je policija reagirala, kao i Ministarstvo vanjskih poslova, te je izrazila nadu da će se na snimkama otkriti ko je počinitelj.

Lekaj Prljaskaj je ocijenila da je tu riječ o provokaciji i da to stvara paniku zbog nedavnih događaja na Kosovu kada je nakon sukoba skupine naoružanih Srba i kosovske policije ubijen jedan kosovski policajac i četvorica napadača.

"Nadam se da će se Srbi koji žive u Hrvatskoj ograditi od tog čina", kazala je Lekaj Prljaskaj koja smatra da se tim incidentom nastoji stvoriti nemir u cijeloj regiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...