HAOS U IZRAELU: Tenkovi na barijerama koje razdvajaju Izrael i Gazu, glasnogovornik šokirao novinare -"Militanti možda još uvijek ulaze..."

U Gazi je zbog zračnih napada raseljeno oko 123.000 ljudi, kaže UN.

  • Vijesti

  • 09. Okt. 2023  09. Okt. 2023

  • 4

Glasnogovornik izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na jutrošnjem brifingu rekao je da je većina tačaka proboja na barijeri koja razdvaja Izrael i Gazu zatvorena, uglavnom tenkovima.

No pritisnut pitanjima, glasnogovornik je rekao da ne može poreći" da militanti možda još uvijek ulaze na izraelski teritorij.

Izraelske snage i dalje se bore protiv naoružanih pripadnika Hamasa na sedam do osam lokacija u južnom Izraelu u blizini Pojasa Gaze, rekle su izraelske odbrambene snage jutros na brifingu.

To uključuje Be'eri, agrarnu zajednicu, u koju su se preko noći infiltrirali borci Hamasa. Mnogi militanti su ubijeni, ali drugi se još uvijek skrivaju u kućama u kibucu, saopćio je IDF.

Na svom jutarnjem brifingu, Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su izraelsku porodicu militanti u Kfar Azi, koja se nalazi u blizini Gaze, još drže kao taoce.

U nedjelju je izraelska vlada rekla da je više od 100 Izraelaca oteto i smatra se da je većina odvedena u Gazu.

Potvrđeno je da je oko 1.100 ljudi ubijeno u Izraelu i Gazi od subotnjih napada. U Gazi je zbog zračnih napada raseljeno oko 123.000 ljudi, kaže UN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...