MILANOVIĆ OSUDIO POSTUPAK IZRAELA: "Pravo na obranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistva civila!"

Na pitanja o situaciji u Gazi, Milanović kaže da je bombardiranje Gaze nakon Hamasovog masakra u Izraelu "idiotski potez Izraela kojim je ta zemlja izgubila njegove simpatije". 

  • Regija

  • 12. Okt. 2023  12. Okt. 2023

  • 3

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Plaškog u povodu Dana općine. Nakon toga se obratio medijima.

Na pitanja o situaciji u Gazi, Milanović kaže da je bombardiranje Gaze nakon Hamasovog masakra u Izraelu "idiotski potez Izraela kojim je ta zemlja izgubila njegove simpatije". 

“Nema mjesta drugim zastavama u Hrvatskoj, osim u strogo reguliranim situacijama”, kaže Milanović i dodaje kako će u svom uredu spustiti zastave EU i NATO-a na niže pozicije od hrvatske zastave. “Hrvatska zastava i NATO-ova zastava nisu iste”, kaže i dodaje da se u ovoj zemlji zna kako se zastavama raspolaže.

“Pravo na obranu ne uključuje pravo na osvetu i ubojstva civila”, kazao je Milanović. 

Govoreći o izvlačenju hrvatskih državljana iz Izraela, Milanović ponovno spominje riječ idiotizam i objašnjava da to može biti i nesposobnost, nekompetentnost.

O MIGRANTSKOJ KRIZI

Što se tiče migrantske krize, Milanović kaže da država relativno dobro upravlja granicom. Kaže i kako neće ponavljati ono što je već govorio.

“Policija ima moju podršku, ovi migranti nisu kao oni 2015. ovdje ima svakakvih tipova, i mutnih”, kaže.

O DODIKU

Govoreći o optužnici protiv Milorada Dodika, Milanović kaže kako ga Amerikančići i Englezići žele uništiti kako bi na vlast doveli prave četnike.

"Radi reda u Palestini i Ukrajini ako možeš. Ti ljudi rade štetu BiH", kaže predsjednik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...