RADE BOGDANOVIĆ U SVOM STILU: „Ako ćemo se bojati Crnogorca koji ima 37 godina, onda…“

Srbija protiv Crne Gore mora pobijediti ukoliko želi plasman na Euro.

  • Šareni svijet

  • 15. Okt. 2023  

  • 0

Rade Bogdanović, bivši nogometaš sarajevskog Željezničara, njemačkog Werdera i reprezentativac Srbije, najpopularniji je televizijski sportski komentator u Srbiji.

Bogdanovićeve kritičke opservacije začinjene humorom u programu RTS-a su u pravilu viralne. Tako je bilo i sinoć nakon još jednog poraza nogometaša Srbije u kvalifikacijama za EP.

Srbija je promašila niz velikih prilika, dva puta u istom napadu gađala stativu, imala najveću šansu na kraju nadoknade, ali nije uspjela dati gol te je od Mađarske izgubila 2:1.

Tako je kompromitirala šanse da izbori Euro. Poslije takvog ishoda, Mađari su praktično već na EP-u jer kraj kvalifikacija čekaju kao lideri s 13 bodova, tri više od Srbije, uz meč manje te pet više u odnosu na trećeplasiranu Crnu Goru, tako da susjedski derbi u utorak na Marakani nosi ogroman ulog. Srbija protiv Crne Gore mora pobijediti za odlazak na Euro.

Bogdanović je u svom stilu najavio odlučujući meč: "Njihov najbolji igrač je Stevan Jovetić, ali ako ćemo se bojati tipa koji ima 37 godina, onda nismo ni zaslužili Euro. Da Jovetić ima 10 godina manje, pa ajde, rekao bih da ga trojica čuvaju. Ali ovako, Crna Gora nema aduta u Beogradu."

Jovetić inače ima 33 godine. Najbolji je strijelac u povijesti Crne Gore s 32 gola u 70 nastupa. Napadač je Olympiacosa, a prije je igrao za Partizan, Fiorentinu, Manchester City, Inter, Sevillu, Monaco i Herthu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...