RADE BOGDANOVIĆ PONOVO U ELEMENTU: "Oni nisu vidjeli kvalitet, da jesu ne bi Fener uzeo Edina Džeku s 37 godina..."

Rade Bogdanović se posebno okomio na senegalskog napadača Šerifa Endiajea, 27-godišnjaka koji je stigao iz Adana Demirspora za četiri miliona eura, no ne opravdava uložen novac.

  • Sport

  • 23. Dec. 2023  

  • 0

Rade Bogdanović, nekadašnji nogometaš sarajevskog Željezničara, Werdera i Atletico Madrida, je gostujući u jutarnjem programu TV Prva govorio o transfer politici FK Crvena zvezda i žestoko je kritikovao čelnike crveno-bijelih.

Rade Bogdanović se posebno okomio na senegalskog napadača Šerifa Endiajea, 27-godišnjaka koji je stigao iz Adana Demirspora za četiri miliona eura, no ne opravdava uložen novac.

Prema mišljenju Bogdanovića on da je valjao ne bi završio u Crvenoj zvezdi, već u Fenerbahčeu koji je umjesto njega izabrao Edina Džeku od 37 godina. 

-Koliko su samo novca slupali i pogrešnih igrača kupili. Kupili su Šerifa Ndiajea, koji je igrao u Turskoj i zamislite ispred očiju Fenerbahčea, Bešiktaša, Galatasaraja. Oni nisu vidjeli kvalitet, da jesu ne bi Fener uzeo Edina Džeku s 37 godina prije njega. Način kupovine je jako čudan, rekao je Bogdanović.

Podsjetimo, Bogdanović je nakon Željezničara igrao još u Koreji, Japanu, u Španjolskoj za Atletico Madrid, u Nizozemskoj za NAC Bredu, u Njemačkoj za Werder i Bielfeld, a karijeru je završio 2005. godine u Emiratima.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...