ZLATKO DALIĆ UTUČEN NAKON NOVOG DEBAKLA VATRENIH: „Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju, preuzimam odgovornost…“

Šanse za izravan plasman na europsku smotru za Hrvatsku sada su bitno smanjene.

  • Sport

  • 16. Okt. 2023  

  • 1

Nogometna reprezentacija Hrvatske upisala je novi poraz u kvalifikacijama za Euro sljedeće godine. Nakon izgubljenog dvoboja u Osijeku protiv Turske, sada je Vatrene u Cardiffu porazio i Wales, rezultatom 2:1. Šanse za izravan plasman na europsku smotru za Hrvatsku sada su bitno smanjene.

Nakon utakmice oglasio se selektor Vatrenih Zlatko Dalić:

- Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji od nas. Svoje su situacije riješili. Nemamo energije, imamo problem prema naprijed. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad ovisimo o drugima. Ostale su još dvije utakmice. Preuzimam odgovornost za ovo kao i uvijek. Htio sam da Vida donese agresivnost i to je donio. Loša utakmica, moramo se pobrinuti za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Bilo je loše. Nismo bili na nivou. Jednostavno, poklopilo se sve loše u ove dvije utakmice. Kad nemaš energije, kad ne stvoriš niti jednu šansu u dvije utakmice, veliki je to problem.

Nije bilo dobro...

- Mi prema naprijed nismo imali ideju niti kreaciju. Sve što smo dobrog imali ranije sada je izostalo. Moramo svi skupa dići glavu i ispričati se za ovo što je bilo i čekati dvije utakmice koje slijede. Ne ovisimo sami o sebi, mora nam se nešto i poklopiti. Moramo se skupiti u ovih 20 dana i odigrati još te dvije utakmice. Probao sam promijeniti situaciju, drugačije postaviti situaciju na poluvremenu. Primili smo gol, krenulo je loše, nismo uspjeli ništa napraviti...

Kako dalje?

- Ljuti me što smo došli u ovakvu situaciju. Mi ne možemo ništa napraviti bez drame. Mi sad imamo Latviju u gostima, moramo to shvatiti ozbiljno. To je za nas sada biti ili ne biti, kazao je Dalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...