HAOS U BRUXELLESU: Obračun u kafiću, policija likvidirala jednu osobu, sumnja se da je riječ o teroristi...

Švedski ministar pravosuđa Gunnar Strommer istaknuo je da je švedska vlada u kontaktu s belgijskim vlastima kako bi dobila što više informacija.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2023  

  • 2

U obračunu s policijom jutros je ubijena jedna osoba, javljaju belgijski mediji, no tek joj treba utvrditi identitet. Neki mediji izvještavaju da se radi o teroristi, no okolnosti se tek trebaju utvrditi. Savezni tužitelji kažu da je pokrenuta istraga o terorizmu zbog pucnjave na Boulevard d‘Ypres, 5 kilometara od stadiona King Baudoin, javlja BBC.

Švedski premijer Ulf Kristersson pozvao je Šveđane u Belgiji da budu oprezni te da prate upute belgijskih vlasti, nakon što su dva Šveđana u ponedjeljak ubijena u Bruxellesu.

Svi Šveđani u Belgiji primit će na telefon poruku u kojoj ih se poziva da budu oprezni te da slijede upute belgijskih vlasti, rekao je Kristersson.

Švedski ministar pravosuđa Gunnar Strommer istaknuo je da je švedska vlada u kontaktu s belgijskim vlastima kako bi dobila što više informacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...