ERDOGAN PRELOMIO: Predsjednik Turske potpisao Protokol o pristupanju Švedske NATO-u

Protokol je poslan Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske na ratifikaciju

  • Evropa

  • 23. Okt. 2023  23. Okt. 2023

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan potpisao je Protokol o pristupanju Švedske NATO-u i poslao ga Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske na ratifikaciju, javlja Anadolija.

Saopćila je to Direkcija za komunikacije pri Predsjedništvu Turske. 

"Predsjednik Recep Tayyip Erdogan potpisao je Protokol o pristupanju Švedske NATO-u 23. oktobra 2023. godine i proslijedio ga Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske", navodi se u saopćenju.

Kako piše Reuters, Tursko predsjedništvo nije dalo nikakve dodatne pojedinosti o ovom potezu Erdogana.

Erdogan je odgađao ratifikaciju članstva Švedske, optužujući Stockholm da je previše blag prema kurdskim militantima i drugim skupinama koje smatra sigurnosnom prijetnjom. 

Inače, svih 31 NATO saveznika mora podržati članstvo Švedske, a Turska i Mađarska tek ga trebaju ratificirati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...