DŽEKI SE U TURSKOJ SPREMA NEŠTO ŠTO U KARIJERI NIJE DOŽIVIO: Na hiljade ljudi ga očekuje da ga zatrpaju suhim mesom

Kada jednom vidi naše bosansko pecivo i restorane, uvijek će se iznova vraćati u naš grad‘

  • Sport

  • 27. Okt. 2023  

  • 0

Nakon što su u ovoj sezoni dosad doslovce pomeli sve pred sobom i u 18 utakmica ostvarili jednak broj pobjeda u svim natjecanjima, pred nogometašima turskog Fenerbahčea novi je izazov.

Za jubilarnu 10. pobjedu u turskom prvenstvu morat će se izboriti protiv Pendikspora, kluba koji je sa sedam osvojenih bodova trenutno u zoni ispadanja.

A u Pendiku, mjestu gdje živi veliki broj žitelja iz Bosne i Hercegovine pripremaju veliku feštu. S posebnim nestrpljenjem navijači Pendikspora dočekuju Edina Džeku koji se ove sezone prometnuo u jednog od glavnih junaka Fenerbahčea. Predsjednik udruženja Bošnjaka u Pendiku Erdogan Erden rekao je da su njegovi sugrađani itekako uzbuđeni zbog dolaska Džeke u Pendik.

"Čekamo Džeku, jednog od najboljih nogometaša kojega su Bosanci odgojili. Naši nas Bosanci ovdje upoznaju s našom kulturom na način na koji to u Bosni nije moguće; Kada jednom vidi naše bosansko pecivo, naše folklorne ekipe, naše bosanske restorane i mjesta u našem susjedstvu koja odgovaraju balkanskoj teksturi, uvijek će se iznova vraćati u Pendik. Zato mu želim uspjeh u utakmici Pendikspora. Navijamo za Fenerbahče tog dana", poručio je Erden.

Ima i onih koji su Džeku pozvali na suho meso, jedan od specijaliteta bosanske kuhinje.

"Ovo je veliko uzbuđenje za nas. Edin Džeko, koji je porijeklom Bosanac, za nas je veliki heroj. Njegovo poštovanje, ljubav i odanost našem narodu čine nas jako sretnima. Desetine hiljada "naših" imat će poseban doček za Edina Džeku. Svi samo o Edinu pričaju i čekaju da dođe nedjelja. Prvo nogometni spektakl, a onda ide suho meso i mnogo bosanskih specijaliteta", poručio je Mahir Bassaygın, jedan od građana Pendika BiH-podrijetla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...