VOJNOPOLITIČKI ANALITIČAR ĐURO KOZAR: "Iran će na sve moguće načine poboljšati naoružanje kod Hamasa i Hezbolaha" (VIDEO)

„Omjer snaga je u korist Izraela..."

  • Svijet

  • 27. Okt. 2023  

  • 0

Hamas je u debalansu, a rat koji se vodi na Bliskom istoku je asimetrični rat jedne moćne sile i militantnih grupa koje najviše pribjegavaju gerilskom načinu borbe, kazao je vojnopolitički analitičar Đuro Kozar u magazinu Svijet, komentirajući omjer snaga izraelske vojske i palestinske grupe.

„Omjer snaga je u korist Izraela. Izrael je vrlo moćna vojna sila koja ima dosta uvezenog naoružanja. Bombarderi, avioni F-35, to je američka proizvodnja. U ovih proteklih desetak godina Izrael je jako puno proizveo i vlastitih tenkova. Tenk Merkava se pokazao kao dobar, posebno u pustinjskim uslovima. U svakom slučaju, u prednosti su u odnosu na Hamas. Hamas ima nešto svojih projektila koje je dobio od Irana, a nešto se i proizvodi u Pojasu Gaze. Sigurno je da će Iran, kako budu tekli dani sukoba, na sve moguće načine poboljšavati asortiman naoružanja kod Hamasa i Hezbolaha. Iran je njihova logistička baza", kazao je, između ostalog, Kozar za FTV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...