VOĐA HEZBOLLAHA HASAN NASRALLAH NAJAVIO OBRAĆANJE: Rijetko to čini, nešto veliko će se dogoditi

Zahvaljujući njegovoj odlučnosti, Hezbollah je od male gerilske grupe postao respektabilna vojna organizacija koja se u stanju suprotstaviti bilo kojoj vojsci

  • Svijet

  • 29. Okt. 2023  

  • 4

S.G.Sayyed Hassan Nasrallah će održati govor u petak, 3. novembra, u 15 sati po bejrutskom vremenu.

U Izraelu se dan kada se Nasralah pojavi pred kamerama naziva “Dan obračuna”.

Nasrallahovi govori su izuzetno rijetki i održavaju se samo kada će se nešto “veliko” dogoditi.

Hassan Nasrallah je lider Hezbollaha. U arapsko-islamskom svijetu postao je ikona nakon što je Hezbollah prisilio izraelske snage na povlačenje iz južnog Libanona 2000.

Izraelske i američke obavještajne službe, iako već 28 godina traže Nasrallaha, imaju o njemu visoko mišljenje. S jedne strane kažu da je opasan terorist, a s druge da je iskren i vjerodostojan, i da sve što govori provodi u djela.

Zahvaljujući njegovoj odlučnosti, Hezbollah je od male gerilske grupe postao respektabilna vojna organizacija koja se u stanju suprotstaviti bilo kojoj vojsci. Prema priznanju Izraela, ta zemlja nikada nije bila toliko ugrožena ni od koga kao što je danas od Hezbollaha.

Do 2006. Nasrallah se često pojavljivao na skupovima širom zemlje. Nakon julskog rata s Izraelom se povukao i niko, osim njegovih najbližih saradnika, ne zna njegovo prebivalište. Od tada se svojim pristašama obraća putem videolinka.

Nasrallah je uspio preživjeti sedam pokušaja atentata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...