HISTERIJA  U DODIKOVIM REDOVIMA: „Još uvijek je prisutan određeni kompleks nekih ratnih definisanih politika SDA i Alije Izetbegovića…“

Na istom skupu vijorile su se i zastave Armije BiH, koje su posebno zasmetale voditelju RTRS-a koji nije propustio priliku Armiju BiH nazvati „takozvanom“.

  • Politika

  • 30. Okt. 2023  

  • 10

Sve informativne emisije na Javnom TV servisu RTRS pod kontrolom režima Milorada Dodika započele su histeričnim TV prilozima koji su imali za cilj omalovažiti održane demonstracije u Sarajevu, mirni skup podrške narodu Palestine koji je organiziran ispred gradske Vijećnice u Sarajevu.

Na istom skupu vijorile su se i zastave Armije BiH, koje su posebno zasmetale voditelju RTRS-a koji nije propustio priliku Armiju BiH nazvati „takozvanom“.

-Nedopustivo je da se pripadnici Ministarstva bezbjednosti nalaze na skupovima na kojima se podržavaju terorističke organizacije, kaže ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, te dodaje da će se ispitati odgovornost Lejle Čopelj, uvažavajući sva njena prava.

-Ukoliko utvrdimo da je gospođa prekršila zakone, da je prisustvovala skupu mimo pravila koja važe za državne službenike i pripadnike ministarstva bezbjednosti, kaznićemo je, odnosno sankcionisati u skladu sa Zakonom i predviđenim propisima, rekao je Nešić.

- Smatramo da je neprihvatljivo da se podrška Palestincima upućuje na skupovima sa zastavama ISIL-a i tzv. Armije BiH. Te zastave kvare uvjerenje da su skupovi bili u funkciji apela za brzo okončanje sukoba na Bliskom istoku, kazao je predsjednik bh entiteta RS Milorad Dodik.

-Političko Sarajevo decenijama ne mijenja "političku ćud", kaže zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Staša Košarac, te dodaje da u strukturama bh institucija postoje kadrovi koji se i danas vode politikom "oca nacije" i njegove Islamske deklaracije.

- Bez obzira koja politička struktura je danas, bilo na nivou grada, na nivou kantona Sarajevo, na nivou FBiH, još uvijek ima određeni kompleks nekih ratnih definisanih politika SDA i Alije Izetbegovića, i u pravilu takve politike jesu bile usmjerene protiv interesa srpskog naroda u BiH, kazao je državni ministar Košarac.

-Svaki bezbjednosni problem lako sklizne u politički diskurs, smatra dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka, i prvi Dodikov obavještajac Predrag Ćeranić.

- Sve što izlazi iz tog okvira može biti problem politički ili bezbjednosni. Bilo koja zastava druga, osim palestinske je za osudu, pogotovo ratne zastave ili neke koje asociraju ružne uspomene na neke tragične događaje u BiH ili bilo gdje, kazao je Ćeranić.

- Hamas je u svom statutu iz 1988. godine napisao da je ogranak Muslimanskog bratstva. Muslimansko bratstvo djeluje u BiH, to je jedna od najznačajnijih baza u Evropi. Pored Londona, Sarajevo je centar Muslimanske braće, kaže još jedan Dodikov plaćenik i kvazistručnjak Dževad Galijašević.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...