UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Ne žele oni zatvorske mjere. Politička eliminacija je cilj koji su pred sebe postavili…“

-Rukovodstvo Republike Srpske sve to pomno prati i reagovat će na pravi način u svakom trenutku, dodao je Ćeranić.

  • Politika

  • 31. Jan. 2024  

  • 0

-Sudski proces protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića je politički proces čiji su kreatori u britanskim i američkim ambasadama, izjavio je za RTRS Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjoj Luci i prvi Dodikov bezbjednjak.

-Odluka o razdvajanju procesa protiv Dodika i Lukića donesena je na prečac, usljed političkih pritisaka da ročišta budu češća, a glavni cilj je politička eliminacija Miorada Dodika, kaže Ćeranić.

-Ne žele oni zatvorske mjere. Politička eliminacija je cilj koji su pred sebe postavili strani centri moći koji žele političku eliminaciju Srba, a to će postići političkom eliminacijom Dodika. Stvoriće sve pretpostavke za potpuno devastiranje Srpske kako Srbi ne bi bili više problem u pohodu na istok, poručio je Ćeranić.

-"Republika Srpske je izvorište svakog zla", "Srbi koče bilo kakav dogovor sa predstavnicima ostala dva naroda", "predsjednik Dodik dolazi iz kriminalnog miljea", postala je ustaljena matrica zapadnih ambasada, kazao je Ćeranić. 

Ćeranić se dotakao i opozicije u Republici Srpskoj, koja tvrdi da ovo nije suđenje RS-u, već političaru Dodiku.

-To jeste suđenje Republici Srpskoj i pokušaj da ona bude likvidirana. Otimanjem imovine, naša prirodna bogatsva stavljamo na "izvolite" stranim kompanijama iza kojih upravo stoje oni koji su i naručioci optužnice, rekao je Ćeranić.

-Idu "svom silom" da osude Dodika, ali neće uspjeti u tome. Mislim da će on vladati Srpskom još dugo godina, jer je u najtežim trenucima uspio da sačuva njene institucije, rekao je Ćeranić.

Geopolitičke prilike u svijetu se značajno mijenjaju. 

-Rukovodstvo Republike Srpske sve to pomno prati i reagovaće na pravi način u svakom trenutku, dodao je Ćeranić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...