IZNENADNA ODLUKA: Velika njemačka banka zatvara stotine poslovnica, sve zbog…

Glasnogovornik banke otkrio sve.

  • Ekonomija

  • 01. Nov. 2023  

  • 0

Deutsche Bank planira zatvoriti stotine poslovnica Postbanke u Njemačkoj. Kako pišu njemački mediji, ovaj plan najavio je šef odjela za privatne klijente. Do sredine 2026. zatvorit će se 250 poslovnica, dakle gotovo svaka druga poslovnica.

U sljedeće tri i pol godine bit će zatvoreno 250 od 550 poslovnica Postbanke.

Mnoge poslovnice već su dugo nerentabilne, ali se od njih nije moglo odustati zbog dugogodišnjeg ugovora s Deutsche Postom, rekao je šef odjela za privatne klijente. Ugovor s bivšim vlasnikom Postbanke sada je ponovno u fokusu pregovora.

Prema njegovom mišljenju trebalo bi smanjiti i mrežu poslovnica Deutsche Banka, no nije dao nikakve precizne brojke.

Kako je potvrđeno iz banke, ubuduće u 100 preostalih poslovnica Postbanke više neće biti usluge slanja paketa i kupovine poštanskih marki.

Kako je glasnogovornik Deutsche Bank rekao za njemačke medije, Postbank bi srednjoročno trebala postati “prva mobilna” banka, koja će smanjiti uslugu savjetovanja na licu mjesta.

Važno je naglasiti kako i ostale banke u Njemačkoj smanjuju mrežu poslovnica. Kao glavni razlog za ovaj potez je neprofitabilnost poslovnica, kao i manji broj klijenata koji koriste bankarske usluge u poslovnicama.

Osim toga, Sparkassebank je otišla korak dalje, te je odlučila ukinuti uslugu gotovinskog plaćanja u svojoj poslovnici u blizini Frankfurta. Zbog nedostatka osoblja ne radi im blagajna za isplate i uplate.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...