NASLJEDNIK PLAĆENIČKOG CARSTVA: Ko je Pavel Prigožin, sin poginulog šef Wagnera?

Kako tvrde ruski mediji, Wagner je sada jedinica Ruske nacionalne garde.

  • Svijet

  • 04. Nov. 2023  

  • 0

Pavel Prigožin, sin preminulog osnivača Wagnera Jevgenija Prigožina, preuzeo je rukovodeće mjesto u grupi, koja je nastavila regrutaciju vojnika u ruskim gradovima Permu i Novosibirsku.

Kako tvrde ruski mediji, Wagner je sada jedinica Ruske nacionalne garde.

Na Telegram kanalu povezanom s Pavelom Prigožinom objavljeno je da je od svih članova Wagnera zatraženo da potpišu individualne ugovore s Ministarstvom obrane, prenosi Danas.

Nova jedinica će imati potpuno novu bazu koja se gradi od nule u Sjevernom vojnom okrugu.

Ipak, struktura, komandanti i način interakcije među borcima ostat će nepromjenjeni.

U priopćenju grupe također se navodi da su trenutno u tijeku nova zapošljavanja i da primaju kandidate u dobi od 20 do 55 godina, s obaveznom obukom tijekom prvog mjeseca.

Pavel Prigožin je postao lider grupe nakon što je njegov otac Jevgenij poginuo 23. kolovoza u avionskoj nesreći.

Njegov avion se srušio tijekom leta iz Šeremetjeva za Sankt Peterburg i pao je u Tverskoj oblasti, pri čemu su svi putnici, uključujući članove posade, izgubili život.

Jevgenij Prigožin je svojevremeno govorio da je njegov sin Pavel odslužio vojni rok i da je mjesec dana nakon diplomiranja otišao u Siriju kao dio Wagnera, gdje je bio do rujna 2022. godine. Dobio je Wagnerov crni križ za vojnu službu.

„Moj sin je otišao u vojsku s 18 godina i pošteno je odslužio rok. Mjesec dana nakon što je vojska krenula u rat u Siriji, od tada je stalno bio i nalazi se na žarištu kao dio Wagnerovog PMC-a, gdje je dobio svoj prvi Crni križ“, rekao je tada osnivač Wagnera.

Nagađalo se i da je Pavel s Wagnerom bio u Ukrajini. Povod je bila fotografija koja je kružila društvenim mrežama, a na kojoj se vidi Prižogin junior ispred hotela u Lugansku koji je kasnije uništen u borbama Wagnera i ukrajinske vojske.

Čak se spekuliralo i da je poginuo u napadu na hotel, ali je to njegov otac Jevgenij demantirao.

Smatra se da je Pavel Prigožin (25), poznat kao Prigožin Junior, osim liderske pozicije u Wagneru od oca naslijedio cijelo njegovo bogatstvo i biznis imperij.

U medijima su se pojavili navodi da je Pavel naslijedio i 115,3 miliona eura, trokatnicu u Sankt Peterburgu, devet diončkih društava i carstvo ugostiteljskih objekata.

Ovi navodi proizašli su iz fotografije navodne oporuke Jevgenija Prigožina koja je kružila društvenim mrežama, a na kojoj stoji datum 2. ožujka.

U ovom dokumentu, koji nije potvrđen, navodno piše: „Svu moju imovinu…kao i imovinu koju bih mogao steći u budućnosti ostavljam Pavelu Jevgenijeviču Prigožinu“.

Inače, ovaj je 25-godišnjak i prije smrti oca kontrolirao više kompanija i luksuznih kompleksa nekretnina u Sankt Peterburgu, pokazuju podaci Ministarstva financija SAD-a koji su Prigožinu Junioru uveli sankcije.

Osim SAD-a, Pavelu su sankcije uveli Kanada, Velika Britanija i Europska unija.

Pavel Prigožin je rođen 18. lipnja 1998. godine u Sankt Peterburgu.

Kao srednje dijete u obitelji, odrastao je sa sestrama Polinom i Veronikom.

Pojedine epizode iz Pavlove biografije rijetko su se pojavljivale u medijima, a otac je o njemu pričao samo povremeno.

Poduzetnička karijera Pavela Prigožina počela je 2018. godine, kada je postao osnivač kompanije Beta.

Postepeno se njegov posao širio, a od 2020. godine vodi hotel Lakhta Plaza.

Prigožin mlađi ima veze s umjetničkom galerijom „Colors of Life“, koju vodi Violeta Prigožina, majka Jevgenija Prigožina.

Surađuje s naftnom i plinskom korporacijom Gazprom; njegove kompanije su uključene u izgradnju luksuznih nekretnina u Sankt Peterburgu. Također je vlasnik Lakhta Parka, velikog stambenog kompleksa.

Pavel Prigožin je oženjen Jekaterinom Inkinom, koja je kći Sergeja Inkina, bankarskog mogula iz Sankt Peterburga.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...