NIKŠIĆU PUKAO FILM: "Politika SDA sasvim jasna, kritikujte, gazite, radite šta hoćete"

"Pokušat ću da ono što sam počeo da radim fer i pošteno završim i da ne prozivam bilo koga", kaže Nermin Nikšić

  • Politika

  • 10. Nov. 2023  

  • 11

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je kako je stoji na raspolaganju da odgovara za ono što je uradio i kako je uradio.

"Meni je politika SDA sasvim jasna. Oni su stranka koja je dvadeset godina bila u vlasti. Stalno su bili u partnerskim odnosima s nekim. Pa čak u jednom mandatu i s nama. Uvijek su nalazili načina kako da prežive tako da sve ono što ne valja prebace na nekoga drugoga kako bi od sebe pravili borce i patriote i ljude koji se zalažu za pravu stvar, a što ničega od tih pravih stvari nije bilo to je nešto sasvim drugo. To njihov legitimni politički stav. Ali pitam da li ima neki zakon koji je bio u vrijeme vladavine SDA da je bio u interesu građana, a da ga SDP nije podržao? I oni čak kažu da nema. Ja bih volio da su oni takva opozicija. Kritikujte, gazite, radite šta hoćete, sve je to uredu, ali kad dođemo do zakona na koji ni vi nemate primjedbu, a znate da je u interesu građana, glasajte za njega.

Nadam se da će period pred nama otvoriti i te nekakve persopektive. Sa nekim stvarima se ne možete ni boriti poput optužbi da smo nešto prodali. Kad se pokazalo da to nije tako, prestali su da govore izdali smo i počeli su da govore da ćemo izadati.

Pokušat ću da ono što sam počeo da radim fer i pošteno završim i da ne prozivam bilo koga. Stojim na raspolaganju da odgovaram za ono što sam uradio i kako sam uradio", poručio je Nikšić, piše Ljudski.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...