BURNO U BEČU: Premijer Albin Kurti zatražio pomoć međunarodne zajednice, otkrio zastrašujuće planove Srbije...

Također, Srbija je planirala da upotrijebi vojsku, ali to se nije dogodilo i planovi Srbije su propali, rekao je Kurti.

  • Regija

  • 14. Nov. 2023  

  • 1

Premijer Kosova Albin Kurti zatražio je izručenje Kosovu Milana Radoičića i njegove grupe koji su na Kosovu počinili teroristički čin ubivši policajca i ranivši dvojicu. Radoičića je u Srbiji, navodi Kurti, policija zadržala samo dva sata i pušten je. A za svoje izručenje i zločinačku grupu premijer Kosova je zatražio pomoć međunarodne zajednice.

Premijer Albin Kurti dao je ove izjave u intervjuu u Beču, gdje sudjeluje na Bečkom ekonomskom forumu. Rekao je da je zaplijenjeno više od 5 miliona eura vrijednog oružja, oklopnih vozila i teške vojne opreme. Kurti je spomenuo i scenarije koje je Srbija planirala iskoristiti na Kosovu, ubijajući i hodočasnike u Manastiru i svećenstvo.

Također, Srbija je planirala da upotrijebi vojsku, ali to se nije dogodilo i planovi Srbije su propali, rekao je Kurti.

-Moja zapovijed ministru unutarnjih poslova je bila nula civilnih žrtava, niti jedan metak naših policajaca na samostanski zid. Ono što nam sada treba je izručenje ove grupe Milana Radoičića. Zadržan je nekoliko sati i odmah pušten. Sjeverna brigada i Civilna odbrana, dvije terorističke organizacije koje su takvima proglašene 20. juna ove godine. Sada nam treba izručenje Radoičića, rekao je Kurti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...