DODIKOV ZASTUPNIK PROZIVA DRŽAVU: Sredoje Nović traži da ambasador Irana bude proglašen personom non grata u BiH

Nović je rekao da izjava iranskog ambasadora da će Iran, ukoliko zatreba poslati pomoć BiH kao što je to učinio i prije 30 godina, ne predstavlja nikakvo iznenađenje

  • Politika

  • 14. Nov. 2023  14. Nov. 2023

  • 6

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sredoje Nović (SNSD) rekao je "da bi ambasador Irana trebao da bude proglašen personom non grata da u BiH postoji pravna država".

Nović je rekao da izjava iranskog ambasadora da će Iran, ukoliko zatreba poslati pomoć BiH kao što je to učinio i prije 30 godina, ne predstavlja nikakvo iznenađenje, jer je ta zemlja slala svoje borce i za vrijeme proteklog rata u BiH, prenosi RTRS.

Nović je rekao "da u Federaciji BiH očigledno odgovara to što BiH nije država u onom smislu kao što su države svijeta, te da iz sigurnosnih struktura još sklonjeni takozvani spavači".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...