O NJEMU BRUJI TURSKA: Procurili detalji razgovora Edina Džeke s predsjednikom Fenera…

Podsjetimo, Edin Džeko neće igrati za Bosnu i Hercegovinu u naredne dvije utakmice, što je potvrdio i selektor Savo Milošević.

  • Sport

  • 15. Nov. 2023  

  • 0

Turski mediji javjaju kako je kapiten noometne reprezentacije BiH i Fenerbahčea Edin Džeko (37) zajedno sa suigračem Dušanom Tadićem imao razgovor s predsjednikom kluba Alijem Kocom, a razgovarali su o stručnom štabu tima iz Istanbula.

Tamošnji mediji pišu da je Džeko zatražio od prvog čovjeka Fenera da se stručnom štabu priključi trener koji zna više stranih jezika, a navodno Koc je odmah kontaktirao bivšeg igrača Fenerbahcea Zorana Mirkovića.

Mirković je dobio ponudu turskog velikana i uskoro bi mogao biti pomoćnik treneru Kartalu.

Inače, Džeko ove sezone igra sjajno u Feneru i postigao je 12 golova te dodao sedam asistencija u 16 odigranih mečeva.

Fenerbahče je imao 19 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, ali u zadnja tri duela nije slavio.

Džeko se u posljednjem kolu ispromašivao protiv Adane, a prilikom izlaska iz igre je burno reagirao.

Ipak, se izvinio treneru Kartalu zbog reakcije te poručio da nije želio da pokaže nepoštovanje.

“Potez koji sam napravio dok sam izlazio nikada nije bio usmjeren na vas. Moj vlastiti učinak i nemogućnost da postignem gol doprinijeli su da budem nervozan i neraspoložen. Nemogućnost da doprinese timu, stvara pritisak na svakog igrača.

To sam osjetio i u timovima za koje sam igrao ranije. Kada je moj nastup bio ovakav, imao sam takvu reakciju. Kao što sam rekao, nisam želio da pokažem nepoštovanje”, kazao je Edin treneru Kartalu.

Podsjetimo, Edin Džeko neće igrati za Bosnu i Hercegovinu u naredne dvije utakmice, što je potvrdio i selektor Savo Milošević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...