MILOŠEVIĆ O NOVAJLIJAMA I BLISKOJ BUDUĆNOSTI: "U baražu je najvažniji rezultat, pripremamo se za to"

Milošević je odgovorio na pitanje da li će debitanti dobiti šansu za igru.

  • Sport

  • 15. Nov. 2023  

  • 0

Na Stade de Luxembourg večeras je održana službena press konferencija fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice kvalifikacija za EURO 2024 protiv Luksemburga.

Predstavnicima medija su se obratili selektor Savo Milošević i reprezentativac Rade Krunić.

Milošević je odgovorio na pitanje da li će debitanti dobiti šansu za igru.

- Sigurno je da neki hoće biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale - kazao je Milošević, dodavši:

- Sutra će nam biti bitno da se pripremimo za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu. To je također nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve.

Prisutnim se obratio i Krunić.

- Nedostajat će nam dosta iskusnih igrača, ali vjerujem da imamo kvalitetnu reprezentaciju i na nama je da pokažemo koliko možemo. Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum - kazao je veznjak Milana.

Meč u Luksemburgu igra se sutra od 20.45 uz direktan TV prijenos na BHT1. Glavni sudija je Andris Treimanis iz Latvije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...